Follow us

Αnais Nin | "Πόσο λάθος είναι για μια γυναίκα να περιμένει έναν άντρα να φτιάξει τον κόσμο που θέλει, αντί να τον δημιουργήσει μόνη της"

Η φλογερή κοσμοπολίτισσα συγγραφέας ασχολήθηκε με την γυναικεία υπόσταση και κατέκτησε τον χώρο της ερωτικής πεζογραφίας.

MissBloom TEAM
nin screen-shot

Γεννημένη σε μια οικογένεια καλλιτεχνών, η Γάλλο – Κουβανή συγγραφέας, Angela Anais Juana Antolina Rosa Edelmira Nin y Culmell, ευρέως γνωστή ως Αnais Nin, δε θα μπορούσε φυσικά να ξεφύγει από τα δίχτυα της Τέχνης και της δημιουργικότητας. Ανακάλυψε το πάθος της για τη συγγραφή σε αρκετά νεαρή ηλικία. Έγραφε δίχως περιορισμούς και ηθικούς φραγμούς. Κατέκτησε το χώρο της πεζογραφίας, γράφοντας σύντομες ιστορίες και ερωτική λογοτεχνία. Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα αποτελούσε η αυτοβιογραφική διάθεση των ιστοριών της. Πρόκειται για μια γυναίκα που έζησε τη ζωή στο έπακρο. Μια ζωή ελεύθερη, αλλά και με πάθη.

Γεννήθηκε στη Γαλλία στις 21 Φεβρουαρίου του 1903. Πατέρας της ήταν ο Joaquin Nin, συνθέτης στο επάγγελμα και μητέρα της ήταν η Rosa Culmell, μια Κουβανή τραγουδίστρια κλασικής μουσικής. Ο γάμος των γονιών της δεν κράτησε πολύ και όταν τελικά χώρισαν, η Αnais, μαζί με τη μητέρα και τα 2 αδέλφια της, μετακόμισαν στην Ισπανία, και έπειτα στην Αμερική.

Ωστόσο η ζωή της Νin ήταν κοσμοπολίτικη και από μικρή ηλικία η συγγραφέας είχε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ζήσει την ζωή της με θάρρος και πάθος. Όπως ακριβώς και έγινε. Το 1914 εγκαθίσταται στην Νέα Υόρκη μετά το διαζύγιο των γονιών της, μαζί με την μητέρα και τα δύο της αδέρφια, από διαφορετικό γάμο. Η Αnais Nin περνούσε τον χρόνο της σε βιβλιοθήκες και ταξίδια. Ξεκίνησε από μικρή να γράφει στα γαλλικά και μέχρι τα 17 της έγραφε και στα αγγλικά.

Μοντέλο, χορεύτρια και ερωμένη

Μόλις η Νin γίνεται 20, αποφασίζει να σπουδάσει Τέχνη σε ένα καθολικό σχολείο, από το οποίο αργότερα θα αποβληθεί. Έτσι, θα ξεκινήσει να εργάζεται ως μοντέλο και χορεύτρια και στα 23 της παντρεύεται τον Χιού Γκιλέ, έναν τραπεζίτη που αργότερα έγινε γνωστός ως παραγωγός ταινιών με το όνομα Ian Hugo. Η Αnais τον ακολουθεί στο Παρίσι, όπου συνεχίζει τον χορό και γίνεται μέλος στην ομάδα της Βίλας Σέρα. Θα δημοσιεύσει το πρώτο της βιβλίο, μια μελέτη στον D.H. Lawrence, που ολοκληρώνει μόλις μέσα 16 μέρες. Γνωρίζεται επίσης με τον βοηθό του Sigmund Freud, Otto Rank, ο οποίος γίνεται και εραστής της. Το 1932, γνωρίζεται με τον συγγραφέα Henry Miller, ο οποίος θα την σημαδέψει για την υπόλοιπη προσωπική και καλλιτεχνική της ζωή. Θα τους ενώσει η αγάπη για τον εναλλακτικό τρόπο ζωής και ο έρωτάς τους θα είναι θυελλώδης.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ