Follow us

Ποια ουσία σε φρούτα και λαχανικά μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο και καρδιαγγειακά

Τι είναι τα φλαβονοειδή και πού τα βρίσκουμε

MissBloom TEAM
Οι σαλάτες του φθινοπώρου: 10 συνταγές με λαχανικά και φρούτα της εποχής

Η υψηλή κατανάλωση φλαβονοειδών, μια ουσία που βρίσκουμε κυρίως σε φρούτα και λαχανικά, φαίνεται πως αποτελεί το "κλειδί" για την υγεία μας, καθώς μια νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα θανάτου από καρκίνο, αλλά και από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports και συμπίπτει χρονικά με την έρευνα στο British Medical Journal που έδειξε πως τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα (UPF) συνδέονται άμεσα με 32 βλαβερές συνέπειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου κινδύνου καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, διαβήτη τύπου 2, επιβαρυμένης ψυχικής υγείας και πρόωρου θανάτου.

Η ομάδα των φλαβονοειδών αποτελείται από περισσότερες από 3.000 ενώσεις, πιο σημαντικές από τις οποίες είναι οι φαινόλες, οι ισοφλαβόνες, οι φλαβονόλες η κερκετίνη, οι κατεχίνες, οι τανίνες, τα φαινολικά οξέα και οι ανθοκυανιδίνες. Η κυριότερη αιτία που καθιστά τα φλαβονοειδή ευεργετικά για την υγεία είναι οι αντιοξειδωτικές, οι αντιθρομβωτικές και οι αντικαρκινικές τους ιδιότητες.

Διάβασε τη συνέχεια στο thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ