Follow us

"Όσα παίρνει ο άνεμος" | Οταν ο Clark Gable απείλησε πως θα μποϋκοτάρει την πρεμιέρα, αν δεν παρευρεθεί η έγχρωμη συνάδελφός του

Σαν σήμερα το 1940 στο Λος Άντζελες η ταινία κερδίζει 8 Όσκαρ. Ρεκόρ που διατηρεί για περισσότερα από 20 χρόνια

MissBloom TEAM
"Όσα παίρνει ο άνεμος" | Οταν ο Clark Gable απείλησε πως θα μποϋκοτάρει την πρεμιέρα, αν δεν παρευρεθεί η έγχρωμη συνάδελφός του

Στις 29 Φεβρουαρίου του 1940, στη 12η τότε τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ η κινηματογραφική ταινία – υπερπαραγωγή "Όσα παίρνει ο άνεμος" ήταν το μεγάλο φαβορί με 13 υποψηφιότητες.

Σε μία μεγαλοπρεπή τελετή, που είχε φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο "Ambassador" στο Λος Άντζελες, ο κινηματογραφικός παραγωγός Ντέιβιντ Σέλζνικ, βλέπει το προϊόν της νεοσύστατης εταιρείας του, να αποσπά 8 Όσκαρ, αριθμό ρεκόρ, ένα ρεκόρ που η ταινία καταφέρνει να διατηρήσει για περίπου 20 χρόνια.

Όσκαρ Καλύτερης ταινίας (Ντέιβιντ Σέλζνικ), Σκηνοθεσίας (Βίκτορ Φλέμινγκ), Α' Γυναικείου Ρόλου (Βίβιαν Λι), Β' Γυναικείου Ρόλου (Χάτι Μακ Ντάνιελ), Διασκευασμένου Σεναρίου (Σίντνεϊ Χάουαρντ), Φωτογραφίας (Έρνεστ Χάλερ - Ρέι Ρέναχαν), Μοντάζ (Χαλ Σ. Κερν - Τζέιμς Ε. Νιούκομ), Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης ( Λάιλ Ρ. Γουίλερ), Σκηνογραφίας (Γουίλιαμ Κάμερον Μέντζις), και τιμητικό βραβείο στους Έρβιν Θάλμπεργκ - Ντέιβιντ Ο'Σέλζνικ. Τα χρυσά αγαλματίδια εκείνο το βράδυ, θα γίνονταν 9, αν ο Κλαρκ Γκέιμπλ δεν έχανε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του.

To "Όσα παίρνει ο άνεμος", ένα πραγματικό ορόσημο στις ταινίες εποχής, χτίζει τον δικό του μύθο μέσα στα χρόνια και στην ιστορία του κινηματογράφου: οι ατάκες του φινάλε, η έντονη νότια προφορά και η χαρακτηριστική φωνή της Βίβιαν Λι, που παράβγαινε σε εντυπώσεις τα μεγάλα εκφραστικά μάτια της, τα ιστορικά στοιχεία για τον Αμερικανικό Εμφύλιο, όλα αποτελούν έως τις μέρες μας αντικείμενο αναλύσεων, ακόμη και αποκαλύψεων.

Διάβασε τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ