Follow us

10+1 γυναικεία πρωταγωνιστικά καστ που λατρέψαμε στην TV τις τελευταίες δεκαετίες

Επειδή η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα αφιερωμένη σε όλες τις θηλυκότητες, αλλά η πραγματική (καθημερινή) γιορτή αφορά τη μεταξύ μας συλλογικότητα.

MissBloom TEAM
ταινια Sex and the City

1. Sex and the City (1998-2004)

Η αγαπημένη γυναικεία παρέα που σημάδεψε τα 90s και εισήγαγε την έννοια sisterhood (και το απενοχοποιημένο σεξ) για τα καλά στο λεξιλόγιο της αμερικανικής τηλεόρασης. Μια σειρά που εμπνέει το binge-watching και την επανάληψη όσο λίγες, με τις Carrie, Samantha, Μiranda και Charlotte να διανύουν χέρι χέρι τη διαδρομή ως το μιλένιουμ, παράλληλα με έρωτες, καβγάδες, αφοπλιστική ειλικρίνεια και τη φιλία σε πρωταγωνιστικό ρόλο. (ΗΒΟ, Vodafone TV)

2. Girls (2012-2017)

Σκεφτείτε το "Sex and The City", είκοσι χρόνια αργότερα. Πάλι σε συνεργασία με το ΗΒΟ, η σειρά της Lena Dunham, με φόντο τη σύγχρονη Νέα Υόρκη και τέσσερις μιλένιαλ πρωταγωνίστριες, κυκλοφόρησε το 2012, ξεχώρισε για τη ρεαλιστική αναπαράσταση του γυμνού σώματος και της σεξουαλικότητας και δυσκόλεψε το κοινό, παρουσιάζοντας τέσσερις ιδιόμορφους γυναικείους χαρακτήρες με τους οποίους κανείς δεν θέλει –αλλά δεν μπορεί παρά– να ταυτιστεί. (ΗΒΟ, Vodafone TV)

3. Orange is the New Black (2013-2019)

Μια αποκαλυπτική ματιά στο εσωτερικό μια γυναικείας φυλακής, το "Orange is the New Black" σημείωσε τομή στη mainstream τηλεόραση, παρουσιάζοντας έναν εξ ολοκλήρου γυναικείο μικρόκοσμο που συγκρούεται με τη στερεοτυπική αντίληψη της θηλυκότητας. Oι γυναίκες σε αυτό το σύμπαν είναι συλλογικά μη απολογητικά βίαιες, αναρχικές και "βρόμικες", η συμβίωσή τους ιντριγκαδόρικη και η ιστορία καθεμίας θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με την αμερικανική αλλά και παγκόσμια πραγματικότητα. (Νetflix)

4. GLOW (2017-2019)

Mια εναλλακτική και άκρως απολαυστική, φεμινιστική σειρά εποχής από τις θεατρικές συγγραφείς Liz Flahive και Carly Mensch. Τη δεκαετία του '80, δέκα πολύ διαφορετικές γυναίκες συναντιούνται σε ένα κάστινγκ για ένα αδιευκρίνιστο αρχικά πρότζεκτ, που τελικά πρόκειται για ένα τηλεοπτικό σόου πάλης. Σύντομα μεταμορφώνονται στις... Gorgeous Ladies of Wrestling (GLOW). Με πρωταγωνίστρια την Alison Brie στον ρόλο της Ρουθ Γουάιλντερ, μιας ηθοποιού που έχοντας χάσει την αίσθηση εαυτού αναζητά απεγνωσμένα τρόπους να εξασκήσει την τέχνη της και έναν σκοπό στον οποίο να πιστέψει. (Netflix)

5. Workin’ Moms (2017-2021)

Ο συνδυασμός των ιδιοτήτων μητέρας και εργαζόμενης μπορεί να είναι πλέον αυτονόητος, παραμένει όμως, αν όχι μη βιώσιμος, πάντως εξαιρετικά δύσκολος. Τέσσερις γυναίκες στο σημερινό Τορόντο προσπαθούν να βρουν την ισορροπία μεταξύ των πολλών και συχνά συγκρουόμενων πτυχών της ταυτότητάς τους. Γυναίκες, σύντροφοι, κόρες, μητέρες και γρανάζια του μεγάλου μηχανισμού του καπιταλισμού. (Netflix)

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ