Follow us

5 'ξεχασμένες' οσκαρικές ταινίες που πρέπει να δεις χθες

Οι συγκεκριμένες βραβεύθηκαν με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας αλλά σήμερα, λίγοι είναι αυτοί που τις θυμούνται.

MissBloom TEAM
ταινια

βραβεία Όσκαρ 2024 πλησιάζουν, ενώ οι προβλέψεις, έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό. Για μία ακόμα χρονιά, θα δούμε ταινίες και ανθρώπους να βραβεύονται και αναπόφευκτα, το μυαλό μας θα κάνει συνειρμούς που αφορούν σε παλαιότερους νικητές.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή την επερχόμενη τελετή απονομής, σήμερα κάνουμε μία αναδρομή σε 5 ταινίες που κάποτε κέρδισαν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και που όμως, λίγοι θυμούνται πια.

Όλες τους ανήκουν σε διαφορετικές κινηματογραφικές εποχές και είδη - ούτε στο στυλ κινηματογράφησης συγκλίνουν. Ωστόσο, και οι 5 έχουν ένα κοινό που δεν είναι άλλο από το χρυσό, πολυπόθητο αγαλματίδιο που κατέκτησαν χωρίς να είναι φαβορί για τη βράβευσή τους.

The Hurt Locker (2008)

Σε σκηνοθεσία της Kathryn Bigelow και σενάριο του Mark Boal, το The Hurt Locker θριάμβευσε σταδιακά μετά την παρουσίασή του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2008. Στο επίκεντρό του, η οδύσσεια μιας ομάδας Αμερικανών πυροτεχνουργών στο Ιράκ που σπαράσσεται από τον πόλεμο, τις επιθέσεις και τη βία, προς μεγαλύτερη δόξα ενός απλά συγκλονιστικού Jeremy Renner. Το The Hurt Locker μας βύθισε πλήρως σε μια αφήγηση όπου βασιλεύει η ηθική αναρχία, η νομιμοποιημένη τρέλα, ένας εφιάλτης γεμάτος αδρεναλίνη με ανοιχτά μάτια. Η ταινία ήρθε στην προσοχή των Αμερικανών κριτικών με έναν απροσδόκητο τρόπο. Αναγνωρίστηκε ως ένα αριστούργημα ψυχολογικής διείσδυσης του δράματος του ανθρώπου στα όπλα. Κατάφερε να νικήσει "γίγαντες" που θεωρούνταν σίγουροι νικητές, όπως το Avatar του James Cameron, το Inglourious Basterds του Quentin Tarantino και το A Serious Man των αδελφών Coen ενώ μεταξύ άλλων, πήρε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου. Το πιο παράλογο όμως πράγμα; Η ταινία είχε μέτριες εισπράξεις. Ακόμα και σήμερα, το The Hurt Locker είναι η ταινία που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας με τις χαμηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών ενώ σήμερα, είναι πραγματικά μία ξεχασμένη ταινία.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ