Follow us

Οι υποσχέσεις για το μέλλον που άφησαν τα 96α βραβεία Όσκαρ 2024

Η κυριαρχία του μεγαλειώδους "Οπενχάιμερ", η ψήφος εμπιστοσύνης στην τόλμη του "Poor Things" και η έστω μετρημένη στροφή εκτός Αμερικής είναι τα στοιχεία που κρατάμε από την απονομή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

MissBloom TEAM
ταινια «Poor Things»

Εν πολλοίς, η απονομή των 96ων βραβείων Όσκαρ (10/3) έμοιαζε με μια τελετή από τα παλιά. Είχε ως παρουσιαστή τον πολυκαιρισμένο Jimmy Kimmel, ο οποίος στην τέταρτη φορά του στο ρόλο κατάφερε να βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι, αλλά και να παραδώσει… όχι κακά αστεία που αποτελούνταν ισόποσα από "dad jokes" και λογοπαίγνια. Το πιο αξιομνημόνευτο αφορούσε τους δύο Γιώργους υποψήφιους του "Poor Things", Λάνθιμο και Μαυροψαρίδη (μοντάζ), αναφορικά με το εάν θα καταφέρουν αμφότεροι να βραβευτούν. Ο Κimmel υποστήριξε πως "yor-gos {guess=μαντεψιά} is as good as mine", κάνοντας τα μυαλά μας να πονάνε, όχι όμως τόσο όσο ο Arnold Schwarzenegger. Ο βετεράνος ηθοποιός παρουσιάζοντας τους υποψηφίους καλύτερου μοντάζ τα βρήκε σκούρα με το επίθετο του Μαυροψαρίδη, το οποίο περισσότερο το συλλάβισε παρά το πρόφερε… Στα πιο ενδιαφέροντα της απονομής, η τελετή περιείχε έναν ολόγυμνο(!) John Cena ως "φόρο τιμής" στο γυμνό εισβολέα στα Όσκαρ του 1974, αλλά και το θρυλικό κιθαρίστα Slash να συνοδεύει τον Ryan Gosling στην αποθεωτική εκτέλεση του "I’m just Ken" στο, με διαφορά, αποκορύφωμα της βραδιάς από άποψη θεάματος.

Εργοστασιακές ρυθμίσεις

Όπως είχαμε προβλέψει, το "Οπενχάιμερ" του Christopher Nolan αναδείχθηκε απόλυτος κυρίαρχος κερδίζοντας επτά βραβεία συνολικά, σε μια σημαδιακή συγκυρία για το χολιγουντιανό σινεμά. Η επική βιογραφία έχει φτάσει τα 957,8 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και γίνεται η πρώτη παραγωγή που κατακτά το Όσκαρ καλύτερης ταινίας έχοντας σημειώσει τέτοιες επιδόσεις, είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά την "Επιστροφή του Βασιλιά" που είχε ξεπεράσει το 1 δις. Αξιοσημείωτο δε πως το "Οπενχάιμερ" δεν είναι καν ο πιο εμπορικός τίτλος του 2023, καθώς προηγούνται το animation "Super Mario Bros: Η Ταινία" (1,3 δις) και η "Barbie" (1,4 δις) που, σημειωτέον, απέσπασε μόλις ένα χρυσό αγαλματίδιο για το "λάθος" τραγούδι ("What Was I Made For?" της Billie Eilish). Επομένως, μοιάζει σαν το Χόλιγουντ όσο και το κοινό να αγκαλιάζουν ξανά το μεγαλειώδες και υψηλών προδιαγραφών σινεμά. Ταυτόχρονα, ο Νolan απέκτησε το πρώτο Όσκαρ του, έστω και κάπως αργοπορημένα, δικαιώνοντας εαυτόν ως έναν εκ των αναμορφωτών του μοντέρνου εμπορικού κινηματογράφου. Πρώτοι φορά βραβευμένοι και οι πρωταγωνιστές του Cillian Murphy και Robert Downey Jr., οι οποίοι εξάλλου αποτελούσαν ακλόνητα φαβορί.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ