Follow us

Γιατί αρνούμαστε να ζητάμε νίκες από τον γιο μας στο ποδόσφαιρο

Ο Μιχαήλ, ο γιος μου, από νωρίς έδειξε ότι έχει αγάπη στο ποδόσφαιρο. Έτσι σκεφτήκαμε με τον σύζυγό μου να τον γράψουμε σε μία ποδοσφαιρική ακαδημία. Τα πηγαίνει περίφημα αλλά για εμάς δεν έχει και τόσο σημασία.

MissBloom TEAM
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα οφέλη του αθλητισμού για ένα παιδί είναι γνωστά. Αποκτά καλές συνήθειες, έναν υγιεινό τρόπο ζωής, εκτονώνεται, κοινωνικοποιείται και για εμένα το πιο σημαντικό είναι ότι ο αθλητισμός γίνεται ένα πεδίο που τροφοδοτεί με στόχους και όνειρα το παιδί και λειτουργεί σαν ένα δίχτυ προστασίας του, από τυχόν αρνητικές επιρροές.

Ο Μιχαήλ ο γιος μου, από νωρίς έδειξε ότι έχει αγάπη στο ποδόσφαιρο. Έτσι σκεφτήκαμε με τον σύζυγό μου να τον γράψουμε σε μία ποδοσφαιρική ακαδημία. Τα πηγαίνει περίφημα αλλά για εμάς δεν έχει και τόση σημασία. Άλλωστε ποτέ δεν μπήκαμε στον πειρασμό να του ζητήσουμε να φέρει κάποια νίκη. Φυσικά θα συμμεριστούμε τη χαρά του όταν σκοράρει αλλά μέχρι εκεί. Εκείνο που του ζητήσαμε όμως είναι να επιμένει να παίζει καθαρά, ομαδικά, με σεβασμό στον συμπαίκτη του αλλά κυρίως στον αντίπαλο του.

Γιατί αρνούμαστε να ζητάμε νίκες από τον γιο μας στο ποδόσφαιρο

Ίσως για αυτό το μότο "Παίξε Καθαρά" του νέου προγράμματος της Henkel Consumer Brands και του Dixan- με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού- μάς άγγιξε ιδιαίτερα. Όπως ενημερώθηκαμε είναι ένα πρόγραμμα με στόχο την ανάδειξη, αλλά και την παρέμβαση, μέσω εκπαίδευσης, στο κοινωνικό πρόβλημα του εκφοβισμού στην παιδική ηλικία.

ΦΥΣΑΣ

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από θέματα του αθλητικού εκφοβισμού με τους Τάκη Φύσσα, πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και αθλητικό διευθυντή της Εθνικής Ανδρών και Ηλία Καραπιπέρη, ιδρυτή της ακαδημίας ποδοσφαίρου "Νικητές" και Winners Coaching, οι οποίοι ανέδειξαν τρόπους με τους οποίους εκδηλώνεται ο εκφοβισμός, αλλά και την κοινωνική ευθύνη του ποδοσφαίρου.

ομιλια

Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο γνωστός αθλητικογράφος Αποστόλης Λάμπος, ενώ την συζήτηση τίμησε με την παρουσία του ο κος Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

"Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό εργαλείο, ίσως το καλύτερο κανάλι μετάδοσης επωφελών μηνυμάτων προς την κοινωνία και ένα εργαλείο ενσωμάτωσης, συμπερίληψης και αλληλεγγύης. Όσο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας βιώνει τον αθλητισμό, τόσο πιο γερές κοινωνίες χτίζουμε", δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

ΦΥΣΣΑΣ

"Νιώθω ευτυχισμένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, γιατί υπηρετώ έναν ιερό σκοπό. Όπως παρατηρούμε, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια έξαρση στον σχολικό εκφοβισμό και γενικότερα στον εκφοβισμό που δέχονται τα νέα παιδιά, οπότε οφείλουμε να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο. Ως πρώην ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης και πρόεδρος των Legends 2004, συμμετέχω με μεγάλη χαρά σε αυτές τις δράσεις ευαισθητοποίησης, γιατί είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε το παρόν και να προσφέρουμε τα σωστά πρότυπα στους νέους ανθρώπους", πρόσθεσε ο Τάκης Φύσσας.

dixan

"Με το πρόγραμμα "Παίξε Καθαρά" καταφέρνουμε να έρθουμε κοντά με τη νέα γενιά και τους νέους αθλητές. Αλλάζουμε το αφήγημα κατά του αθλητικού εκφοβισμού, και διαμορφώνουμε ένα καλύτερο αύριο χωρίς διακρίσεις και ανταγωνισμούς", δήλωσε η Στρατηγούλα Βαμβαλή, Marketing & Trade Director για την Ελλάδα και Κύπρο, Henkel Consumer Brands.

Το Dixan αναλαμβάνει κοινωνική δράση και απευθύνεται σε γονείς, παιδιά, αλλά και προπονητές για να έρθουν στην επιφάνεια τα "σημάδια" του αθλητικού εκφοβισμού και να εφαρμοστεί έμπρακτη πρόληψη. Αξιοποιώντας τον αθλητισμό που αποτελεί ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας με τα αθλητικά ιδεώδη και την υγιή αθλητική κουλτούρα να αποτελούν έμπνευση, η Henkel Consumer Brands και το Dixan προσκαλούν τις ακαδημίες ποδοσφαίρου και τις αθλητικές οργανώσεις, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα με σκοπό το "καθαρό" παιχνίδι.

Σε συνεργασία με την αθλητική ακαδημία "Νικητές" και την επιμέλεια της συμβουλευτικής εταιρείας ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ, μία ομάδα αξιόλογων προπονητών με την στήριξη του Dixan θα επισκεφτεί τις ακαδημίες και τις αθλητικές οργανώσεις της Αθήνας, ανάμεσά τους και τη δική μας. Σκοπός τους να παρέχουν μια σειρά από σεμινάρια και διαλέξεις σε μικρούς αθλητές, γονείς και προπονητές ώστε να αναδειχθεί η αξία των βασικών αρχών του δίκαιου παιχνιδιού και η σημασία της συμμετοχής στους αγώνες, και όχι της νίκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ