Follow us

Theo James | Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο Gentlemen του Netflix

Το ανερχόμενο αστέρι του James λάμπει πολύ σοβαρά!

MissBloom TEAM
Theo James Splash News / Ideal Image

Καθώς έχει ξεκινήσει η σειρά Gentlemen του Guy Ritchie στο Netflix, η ερώτηση όλων είναι μια: ποιος είναι ο Theo James; Όσοι έχουμε δει το White Lotus τον θυμόμαστε από τη δεύτερη σεζόν, στην οποία υποδυόταν τον πλούσιο χρηματιστή, που στάθηκε και η μεγάλη του ευκαιρία να τον προσέξει το κοινό και οι παραγωγοί. Η μεγάλη πρόκληση όμως όλων είναι να προφέρουν σωστά το ελληνικό του επίθετο.

Στη σειρά Gentlemen υποδύεται τον κληρονόμο που αποκτά ένα ολόκληρο μέγαρο, μόνο που δεν γνωρίζει εκ των προτέρων πως πρόκειται παράλληλα για μια γιγαντιαία φυτεία κάνναβης, μια επιχείρηση από την οποία δεν είναι βέβαια εύκολο να απεμπλακεί.

Ο ηθοποιός έχει διανύσει μεγάλη διαδρομή μέχρι να φτάσει ως εδώ. Έχει παίξει στην "Τριλογία της Απόκλισης", στην ταινία Underworld δίπλα στην Kate Beckinsale αλλά και στη βρετανική τηλεόραση, όπου πρωταγωνίστησε στο ιστορικό δράμα Sanditon του ITV, βασισμένο σε ένα ημιτελές χειρόγραφο της Jane Austen, και στη σειρά επιστημονικής φαντασίας του 2022 The Time Traveler's Wife, γραμμένη από τον Steven Moffat του DoctorWho.

Τα πρώτα του βήματα

Γεννήθηκε ως Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis στο High Wycombe, το τελευταίο από τα πέντε παιδιά του Philip, ενός συμβούλου επιχειρήσεων που μεγάλωσε στη Νέα Ζηλανδία αλλά οι γονείς του ήταν Έλληνες, και της Jane, η οποία έχει σκωτσέζικες ρίζες και εργαζόταν στο NHS. Αρχικά έστρεψε τις ερμηνευτικές του προσπάθειες προς τη μουσική και ήταν τραγουδιστής και κιθαρίστας καθ' όλη τη διάρκεια της εφηβείας του και όχι μόνο. Το τελευταίο από τα συγκροτήματά του ήταν ένα ροκ σχήμα με το όνομα Shere Khan, το οποίο διαλύθηκε το 2012 (υπάρχουν ακόμα βίντεο στο YouTube). "Ήμουν σε μερικές καλές μπάντες, σε μερικές απαίσιες", είπε στη Guardian. "Αλλά είχα μια αρκετά αξιοπρεπή πορεία και νομίζω ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Γιατί θα είχα αποτύχει".

Μετά το πανεπιστήμιο - φιλοσοφία στο Νότιγχαμ - ο James εκπαιδεύτηκε στη σχολή θεάτρου Bristol Old Vic. Γνώρισε τη νυν σύζυγό του Ruth Kearney, μια Ιρλανδή ηθοποιό, και το ζευγάρι έχει δύο μικρά παιδιά και μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ του βόρειου Λονδίνου και της Venice Beach στο Λος Άντζελες. O James αποφοίτησε και αμέσως άρχισε να παίρνει μικρούς αλλά αξιοσημείωτους ρόλους: στην ταινία του Woody Allen " You Will Meet a Tall Dark Stranger" (Θα συναντήσεις έναν ψηλό, σκοτεινό ξένο ) το 2010, όπως και στην ταινία "The Inbetweeners Movie " το 2011.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ