Follow us

Γιατί ο Μπετόβεν απεχθανόταν το σεξ;

Για τον Μπετόβεν η γυναίκα ήταν ένα ανέγγιχτο ιδανικό.

MissBloom TEAM
Ludwig van Beethoven Screenshot

Η πιο δημοφιλής σύνθεση του Μπετόβεν είναι και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα της κλασσικής μουσικής, γνωστή με τη γερμανική της ονομασία Für Elise ("Για τη Λίζα"). Πρόκειται για μια μικρής διάρκειας σύνθεση για πιάνο με ελαφρύ περιεχόμενο σε λα ελάσσονα, η πρεμιέρα της οποίας δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810.

Οι ειδικοί περί το έργο του Μπετόβεν, όσο και αν έχουν προσπαθήσει, δεν έχουν καταφέρει να μάθουν ποια ήταν η Λίζα. Πιστεύουν βάσιμα ότι ο μεγάλος γερμανός μουσουργός έγραψε στα σαράντα του ένα έργο "Για την Τερέζα" ("Für Therese"), προκειμένου να εντυπωσιάσει τη δεκαοκτάχρονη Τερέζα Μαλφάτι φον Ρόρενμπαχ τσου Ντέτσα, στην οποία είχε κάνει πρόταση γάμου.

Μπορεί να εμπνεύστηκε και να δημιούργησε μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματά του εμπνευσμένος από τις γυναίκες που αγάπησε ωστόσο ένα νέο βιβλίο έρχεται να δώσει μία νέα διάσταση στην ερωτική ζωή του Μπετόβεν.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, Norman Lebrecht ο συνθέτης παρόλο που ερωτευόταν συχνά με γυναίκες που ερχόταν σε επαφή, ωστόσο είχε μία απέχθεια προς τη σεξουαλική πράξη και την αμαρτία κάτι που με βάση και κάποια γεγονότα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Μπετόβεν δεν είχε κάνει ποτέ στη ζωή του σεξ.

"Μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ο Μπετόβεν δεν έκανε σεξ σε κάποια σχέση του", ανέφερε ο Lebrecht σύμφωνα με τη Daily Mail.

"Και μπορούμε να είμαστε 98% σίγουροι ότι δεν είχε κάνει καθόλου σεξ στη ζωή του. Χρειαζόταν την αγάπη σαν ένα κίνητρο δημιουργίας, αλλά απέφευγε τη σεξουαλική πράξη σαν κάτι που ισοδυναμεί με αμαρτία και παραβίαση των φωτεινών ιδανικών", συμπλήρωσε ο συγγραφέας.

Ο Norman Lebrecht έφτασε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα για τον Μπετόβεν αφού μελέτησε εκατοντάδες σελίδες ιστορικών καταγραφών, καθώς και τα "βιβλία συζητήσεων" που χρησιμοποιούσε ο Γερμανός συνθέτης για να επικοινωνεί με τους επισκέπτες του, αφού ήταν κουφός από την ηλικία των 30.

Οι λόγοι που ο Μπετόβεν δεν έκανε σεξ

Σύμφωνα με τον ειδικό δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός πως "ο Μπετόβεν ερωτευόταν συχνά", αλλά αυτή η αγάπη δεν μεταφράστηκε ποτέ σε σχέση. Όπως πιστεύει ο Lebrecht η εμμονή του Γερμανού συνθέτη με τη δουλειά του, η κώφωσή του και μια σειρά από ψυχολογικούς παράγοντες σημαίνει πως ποτέ δεν εξωτερίκευσε το πάθος που ένιωθε.

"Ο Μπετόβεν προερχόταν από δύο γενιές αλκοολικών. Ο πατέρας του ήταν σκληρός και βίαιος τόσο όσον αφορά τον ίδιον όσο και τη μητέρα του. Έτσι ο Μπετόβεν ένιωθε προστατευτικός για τη μητέρα του", ανέφερε αρχικά.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ