Follow us

Elon Musk | Ο πατέρας του έχει παιδιά με τη θετή του κόρη ενώ υπήρξε βίαιος με τον Elon και τα αδέρφια του

Η ταραχώδης σχέση του Elon Musk με τον πατέρα του φαίνεται να έχει προκαλέσει στον μεγιστάνα μεγάλα ψυχικά τραύματα.

Elon Musk Abaca/Visual Hellas

Ο Elon Musk, 52 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική και από μικρός είχε μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, Errol, μηχανικό. Η οικογένεια ήταν πλούσια την περίοδο που ήταν ακόμα μικρός ο Elon- άλλωστε ο πατέρας του ήταν επιχειρηματίας, έμπορος σμαραγδιών, μεσίτης, πιλότος και ιστιοπλόος. Ήταν όμως πολύ σκληρός με τα παιδιά ιδίως τα αγόρια, καθώς ο Elon έχει έναν ακόμη αδερφό, τον Κίμπαλ και μια αδερφή της Τόσκα.

Στην βιογραφία του Walter Isaacson για τον Μusk διαβάζουμε πως ο Κίμπαλ υποστηρίζει ότι η χειρότερη ανάμνηση της ζωής του ήταν όταν είδε τον πατέρα τους, Errol να βρίζει τον Μusk όταν εκείνος νοσηλεύτηκε μετά από έναν καυγά στο σχολείο (το βιβλίο λέει ότι ο Μusk έκανε ακόμα διορθωτικές επεμβάσεις για τα τραύματα δεκαετίες αργότερα). "Ο πατέρας μου το έχασε", είπε συγκεκριμένα και τον κατσάδιασε. Ο Έrrol λέει όμως ότι ο γιος του δεν έχει ενσυναίσθηση και πως είχε αποκαλέσει το άλλο παιδί "ηλίθιο", κάτι που συνήθιζε γενικά να αποκαλεί τα άλλα παιδιά, όταν ο πατέρας του παιδιού με το οποίο τσακώθηκε ο Elon είχε αυτοκτονήσει μία εβδομάδα πριν. Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε πως ο Elon ήταν θύμα bullying στο σχολείο καθώς ήταν ο πιο μικρός και μικροκαμωμένος της τάξης του.

Και οι δύο γιοί του Errol τον έχουν χαρακτηρίσει ως έναν "ασταθή παραμυθά". Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον βιογράφο, ο Errol παραδέχεται ότι ενθάρρυνε μια "σωματική και συναισθηματική σκληρότητα" στους γιους του.

Η Γκράιμς, η καλλιτέχνης που είναι μητέρα των τριών από τα 10 παιδιά του, λέει ότι το μετατραυματικό στρες από την παιδική ηλικία του Μusk διαμόρφωσε την αποστροφή προς την ικανοποίηση: "Απλώς δεν νομίζω ότι ξέρει πώς να απολαμβάνει την επιτυχία και να μυρίζει τα λουλούδια". Ο Μusk λέει στον βιογράφο πως συμφωνεί: "Οι αντιξοότητες με διαμόρφωσαν. Το κατώφλι του πόνου μου έγινε πολύ υψηλό".

Μάλιστα, το 2022 ο Errol είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή της Αυστραλίας, The Kyle and Jackie O Show, στην οποία εκείνος δήλωσε πως δεν είναι καθόλου περήφανος για τα επιτεύγματα του γιου του. Πρόσθεσε ότι ο Μusk αισθάνεται "πίσω από το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει" όσον αφορά το πού θέλει να φτάσουν οι διάφορες εταιρείες του και ότι "δεν είναι τόσο ευτυχισμένος όσο θα ήθελε να είναι".

"Είναι απογοητευμένος από την πρόοδο και είναι κατανοητό", δήλωσε ο Errol. "Ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε έτσι ως οικογένεια. Είναι 50 ετών τώρα και εξακολουθώ να τον σκέφτομαι σαν μικρό αγόρι. Αλλά είναι 50 ετών, εννοώ ότι είναι μεγάλος άνθρωπος".

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ