Follow us

Ο κακός λύκος ανήκει στα παραμύθια αλλά η απανθρωπιά είναι (πέρα για πέρα) αληθινή

Το βίντεο δεν θέλησα να το δω, είδα όμως ένα στιγμιότυπο. Αρνούμαι να εξοργιστώ και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι οι διώκτες του λύκου μάλλον αξίζουν τη συμπόνοια και τον οίκτο σου

ΛΥΚΟΙ

Πώς να χαρακτηρίσεις έναν τύπο που καταδιώκει έναν λύκο με το αυτοκίνητο του; Πιστεύεις πώς θα καταλάβει από λόγια; Περιμένεις να νιώσει ντροπή; Τι να καταλάβει δηλαδή, όταν του φέρνει γέλιο η αγωνία ενός ζώου να επιβιώσει;

Το βίντεο δεν θέλησα να το δω, είδα όμως ένα στιγμιότυπο. Αρνούμαι να εξοργιστώ και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι οι διώκτες του λύκου μάλλον αξίζουν τη συμπόνοια και τον οίκτο σου. Γιατί είναι τρομακτικό να βρίσκεις ηδονή κακοποιώντας ένα ζώο που είναι το πλέον παρεξηγημένο.

Ε λοιπόν ο "κακός λύκος" των παραμυθιών με είχε εντυπωσιάσει με τον ηθικό τρόπο που ζει, σε μία σύντομη ενημέρωση που είχα από εθελοντές του Αρκτούρου, σε ταξίδι στη Φλώρινα. Σε εκείνη την επίσκεψη έμαθα ότι οι λύκοι ναι μεν ζουν σε αγέλες αλλά υπακούν σε ένα ζευγάρι που είναι το αρχηγικό. Αυτό είναι και το μοναδικό αναπαραγωγικό ζευγάρι της αγέλης καθώς τα υπόλοιπα ζώα υπόκεινται σε έναν ψυχολογικό ευνουχισμό. Μαθαίνουν από μικροί οι λύκοι, από λυκάκια να κινούνται στην κοινωνία τους με απόλυτο σεβασμό αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να εκδιωχθούν. Παρατηρούνται και υιοθεσίες λύκων που είναι εκτός της αγέλης και εκείνοι οι υιοθετημένοι δεν πρόκειται ποτέ να αποτελέσουν κίνδυνο για την οικογένεια που τους αγκάλιασε. Ο λύκος είναι µονογαµικό ζώο και ζευγαρώνει για όλη του τη ζωή.

Σε περίπτωση που κάποιος άλλος λύκος διεκδικήσει την αρχηγεία, παλεύει με τον αρχηγό. Αν επικρατήσει, μπορεί να διαλέξει το δικό του ταίρι για ζευγάρωμα, χωρίς όμως να πειράξει το πρώην αρχηγικό ζευγάρι. Αν χάσει σε εκείνη την πάλη της διεκδίκησης, τότε αυτοεξορίζεται, ζει μόνος του και η σίτισή του γίνεται ιδιαίτερα δυσχερής. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι μονόλυκοι καταλήγουν να τρέφονται από τα σκουπίδια καθώς το κυνήγι γίνεται πολύ δύσκολο για εκείνους.

Και ενώ ο λύκος σε όλη του ζωή στη φύση υπακούει σε κανόνες, στις οργανωμένες κοινωνίες επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Οι κακοποιήσεις ζώων, η αλόγιστη εκτροφή ζώων σε απάνθρωπες συνθήκες για την κάλυψη της ακόρεστης κατανάλωσης κρέατος σε παγκόσμιο επίπεδο, οι παράνομες πρακτικές ψαρέματος, η μόλυνση του περιβάλλοντος, συμβάλλουν στην απόλυτη ανισορροπία.

Γυρνώντας στο βίντεο, ο λύκος έτρεχε για να σωθεί, αλλά εκείνοι που τον κυνηγούσαν έτρεχαν προς την καταστροφή της φύσης, της ομορφιάς, της γαλήνης και στην τελική προς στην αυτοκαταστροφή τους. Και όχι μετά από αυτή την ήττα τους, δεν θα αυτοεξοριστούν, από ντροπή, όπως οι λύκοι. Γιατί η απανθρωπιά τους δεν ανήκει στα παραμύθια, είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ