Follow us

Το ελληνικό σινεμά εκπέμπει σήμα κινδύνου

Επαγγελματίες του κινηματογράφου συλλέγουν υπογραφές με στόχο την αποτροπή της συγχώνευσης Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ΕΚΟΜΕ.

MissBloom TEAM
σινεμα

Σε περίοδο αναβρασμού εισάγεται το ελληνικό σινεμά, καθώς το προσεχές διάστημα τίθεται προς διαβούλευση νομοσχέδιο το οποίο επί της ουσίας καταργεί την ύπαρξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του ΕΚΟΜΕ, ώστε οι δύο φορείς να συγχωνευτούν κάτω από την ομπρέλα μίας νέας οντότητας με το όνομα "Δημιουργική Ελλάδα". Τα σοβαρά προβλήματα που πρόκειται να δημιουργηθούν μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία κινητοποίησαν επαγγελματίες του χώρου ώστε να προβούν σε συλλογή υπογραφών ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Save Greek Cinema:

"Εμείς οι άνθρωποι του κινηματογραφικού χώρου εκφράζουμε την αντίθεση μας στο νομοσχέδιο σχετικά με τη συγχώνευση Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ΕΚΟΜΕ που ήρθε τις τελευταίες μέρες στη δημοσιότητα και βρίσκεται στη διαβούλευση, με τον τίτλο Δημιουργική Ελλάδα. Το νομοσχέδιο προτείνει την συγχώνευση φορέων με εντελώς διαφορετικούς ρόλους, αφού το ΕΚΚ ως πολιτιστικός φορέας έχει καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κινηματογράφου από το αρχικό στάδιο της ιδέας, ενώ το ΕΚΟΜΕ ως επενδυτικός φορέας, χωρίς καλλιτεχνικά κριτήρια, επιστρέφει μέρος του κόστους σε ολοκληρωμένες παραγωγές, δηλ. σε παραγωγές κάθε είδους, από όλον τον κόσμο, που έχουν ήδη διασφαλίσει το απαιτούμενο κεφάλαιο.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ