Follow us

Μέγαρο Μουσικής | Ζανίν Γιάνσεν- Ντενίς Καζούχιν

Η επιστροφή στο Φεστιβάλ της Άνοιξης

MissBloom TEAM
ΓΙΑΝΣΕΝ

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στη βιολονίστα Ζανίν Γιάνσεν κατά την εμφάνισή της με την Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης στο Μέγαρο, το 2022, αλλά και στον πιανίστα Ντενίς Καζούχιν, ο οποίος συμμετείχε πέρυσι, από κοινού με τη βιολονίστα Vilde Frang, στο Φεστιβάλ της Άνοιξης, οι δύο χαρισματικοί δεξιοτέχνες επιστρέφουν στην Αθήνα την Τρίτη 16 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Για το πρόγραμμά τους επέλεξαν μερικά από τα ωραιότερα έργα για βιολί και πιάνο του γερμανικού Ρομαντισμού που υπογράφουν τρεις σπουδαίοι μουσουργοί με κοινή πορεία στην τέχνη και τη ζωή. Θα ακουστούν η Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1 του Ρόμπερτ Σούμαν, οι Τρεις ρομάντσες για βιολί και πιάνο της Κλάρα Σούμαν, η οποία ήταν και σύζυγος του, δεινή πιανίστα και άκρως ενδιαφέρουσα συνθέτρια, καθώς και οι Σονάτες για βιολί και πιάνο αρ. 2 και αρ. 3 του Γιοχάννες Μπραμς, συνθέτη που, στα νιάτα του, έλαβε την εκτίμηση και τη στήριξη του ζεύγους Σούμαν.

H βιολονίστα Janine Jansen είναι, σύμφωνα με τους New York Times, "μια σολίστ σταρ, που παραμένει προσηλωμένη στον ήχο και ερμηνεύει με ευελιξία και ευαισθησία έργα μουσικής δωματίου". Συνεργάζεται τακτικά με διάσημες ορχήστρες και γνωστούς μαέστρους. Έχει ένα πλούσιο βιογραφικό σε συνεργασίες, εμφανίσεις και ηχογραφήσεις. Μια μικρή χαρακτηριστική λεπτομέρεια: ερμηνεύει τα κομμάτια της, με ένα βιολί Shumsky-Rode Stradivarius του 1715, γενναιόδωρη παραχώρηση Ευρωπαίου ευεργέτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ