Follow us

Είχε σπασμένη μύτη και πρησμένα χείλια | O Jean-Paul Belmondo έκανε το "έγκλημα" αφόρητα σέξι

Ο διάσημος ηθοποιός γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1933 και πέθανε στις 6 Σεπτεμβρίου 2021.

MissBloom TEAM
belmondo screen-shot

Ήταν το "ζόρικο" παιδί του γαλλικού κινηματογράφου, το πιο περιζήτητο πρόσωπο του γαλλικού Νέου Κύματος στο σινεμά, ο γοητευτικός "αλήτης" που άφησε πίσω του τα ρινγκ του μποξ για μία μεγάλη καριέρα στη μεγάλη οθόνη, που τελικά μάγεψε την παγκόσμια σοουμπίζ της εποχής του, που σαγήνευσε μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες στον πλανήτη.

Ο Jean-Paul Belmondo, που "έφυγε" από τη ζωή στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021 και υπήρξε ο άντρας που ενέπνευσε τον μεγάλο Jean-Luc Godard, ο "κακός" που το ευρωπαϊκό κοινό αγκάλιασε όσο λίγους σταρ της γενιάς του. Το πρόσωπο του όμορφο και ταυτόχρονο σκληρό, αληθινό, γήινο. Τελικά σέξι και απόλυτα φωτογενές. Η σπασμένη μύτη του, παρακαταθήκη από τον καιρό που ο Jean-Paul έπαιζε ξύλο σαν ερασιτέχνης μποξέρ στα παριζιάνικα ρινγκ της δεκαετίας του '40, ποτέ δεν τον εμπόδισε να θεωρηθεί ένας από τους πιο εντυπωσιακούς άνδρες του σινεμά, τα πρησμένα χείλια του, σημάδι της άγριας ζωής του, έγιναν σταδιακά το σήμα κατατεθέν του και ταίριαξαν τελικά τόσο πολύ με το τσιγάρο που κρεμόταν από το στόμα του.

Από τα μέσα της δεκαετίας του '50 και για μία ολόκληρη δεκαετία ο Belmondo γύριζε περίπου 5 ταινίες τον χρόνο. Ήταν ο ήρωας του "Με κομμένη την ανάσα", μία από τις εμβληματικότερες ταινίες του Godard, ήταν ο "Τρελός Πιερό", σε ένα φιλμ σταθμό για τον γαλλικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 1960. Ήταν ο πολυφωτογραφημένος σύντροφος της Ursula Andress, μίας από τις μεγαλύτερες αντρικές φαντασιώσεις του παγκόσμιου σινεμά. Ήταν ο συνιδρυτής της γαλλικής, ιστορικής ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν γιατί λάτρευε το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ