Follow us

Monobloc Chair | Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

MissBloom TEAM
καρεκλα istock

Η καρέκλα Monobloc είναι μια ελαφριά στοιβαζόμενη καρέκλα πολυπροπυλενίου, συνήθως λευκού χρώματος, που συχνά περιγράφεται ως η πιο κοινή πλαστική καρέκλα στον κόσμο. Το όνομα προέρχεται από το μονο- και μπλοκ, που σημαίνει ένα αντικείμενο σφυρηλατημένο σε ένα μόνο κομμάτι.

Η Monobloc Chair καθόρισε το ντιζάιν του 20ου αιώνα αλλά κανείς δεν ξέρει το όνομα του σχεδιαστή της. Η καρέκλα monobloc είναι ένα κομμάτι από λευκό πλαστικό, άτρωτο στις εκάστοτε μόδες και στις καιρικές συνθήκες. Με ελάχιστα επαληθεύσιμη ιστορία, είναι ταυτόχρονα το πρωτότυπο και η απομίμηση, και κοστίζει πολύ λίγο για να παραχθεί.

Η κατασκευή μιας καρέκλας από ένα μόνο κομμάτι υλικού, προέκυψε γύρω στα μέσα του 20ου αιώνα με τις εξελίξεις στην τεχνολογία των πλαστικών. Οι πρώτες καρέκλες μαζικής παραγωγής – συμπεριλαμβανομένης της καρέκλας Panton του Verner Panton και της Selene του Vico Magistretti – ήταν όλες λίγο υπερβολικά γυαλισμένες ή διαστημικής εποχής για να επιτύχουν την πανταχού παρούσα αναγκαιότητα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ