Monobloc Chair | Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Η καρέκλα Monobloc είναι μια ελαφριά στοιβαζόμενη καρέκλα πολυπροπυλενίου, συνήθως λευκού χρώματος, που συχνά περιγράφεται ως η πιο κοινή πλαστική καρέκλα στον κόσμο. Το όνομα προέρχεται από το μονο- και μπλοκ, που σημαίνει ένα αντικείμενο σφυρηλατημένο σε ένα μόνο κομμάτι.

Η Monobloc Chair καθόρισε το ντιζάιν του 20ου αιώνα αλλά κανείς δεν ξέρει το όνομα του σχεδιαστή της. Η καρέκλα monobloc είναι ένα κομμάτι από λευκό πλαστικό, άτρωτο στις εκάστοτε μόδες και στις καιρικές συνθήκες. Με ελάχιστα επαληθεύσιμη ιστορία, είναι ταυτόχρονα το πρωτότυπο και η απομίμηση, και κοστίζει πολύ λίγο για να παραχθεί.

Η κατασκευή μιας καρέκλας από ένα μόνο κομμάτι υλικού, προέκυψε γύρω στα μέσα του 20ου αιώνα με τις εξελίξεις στην τεχνολογία των πλαστικών. Οι πρώτες καρέκλες μαζικής παραγωγής – συμπεριλαμβανομένης της καρέκλας Panton του Verner Panton και της Selene του Vico Magistretti – ήταν όλες λίγο υπερβολικά γυαλισμένες ή διαστημικής εποχής για να επιτύχουν την πανταχού παρούσα αναγκαιότητα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr