"September Says"| Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της συζύγου του Γιώργου Λάνθιμου, Ariane Labed στο 77o Φεστιβάλ Καννών

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ariane Labed συμμετέχει στο τμήμα "Ένα Κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Οι αδελφές July και September είναι τελείως διαφορετικές. Η September είναι κλειστή και δύσπιστη με τον κόσμο, ενώ η July είναι ανοιχτή και περίεργη για όλους και για όλα. Τις ενώνει η ανησυχία για την ανύπαντρη μαμά τους, τη Σίλα, η οποία δεν είναι σίγουρη τι να κάνει μαζί τους. Οταν η September αποβάλλεται από το σχολείο, η July αφήνεται να τα βγάλει πέρα και αρχίζει να διεκδικεί τη δική της ανεξαρτησία - κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από τη September. Η ένταση μεταξύ των τριών γυναικών αυξάνεται όταν βρίσκουν καταφύγιο σε ένα παλιό εξοχικό στην Ιρλανδία, όπου η July ανακαλύπτει πως η σχέση της με τη September αλλάζει με τρόπους που δεν μπορεί να καταλάβει ή να ελέγξει εντελώς - και μια σειρά από σουρεαλιστικές συναντήσεις φέρνουν την οικογένεια στα όριά της.

Αυτή είναι η υπόθεση της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους που υπογράφει σκηνοθετικά και σεναριακά η Ariane Labed, διασκευάζοντας το "Sisters" της Daisy Johnson, της νεαρότερης συγγραφέα που ήταν ποτέ υποψήφια για το βραβείο Man Booker - στη Ελλάδα έχει εκδοθεί το "Κάτω από την Επιφάνεια" του 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr