Follow us

Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα: Τα κυκλαδικά αγαλματίδια, δείχνουν σεβασμό στο γυναικείο σώμα, πώς το έχασε η Ελλάδα;

Η βρετανική εφημερίδα αντιτάσσει τα αγαλματίδια της κυκλαδικής τέχνης με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

MissBloom TEAM
Guardian για γυναικοκτονίες στην Ελλάδα iStock

"Κύματα γυναικοκτονιών στην Ελλάδα. Οι κυκλαδικές φιγούρες που βρέθηκαν στο Αιγαίο δείχνουν βαθύ σεβασμό για το γυναικείο σώμα. Πώς το έχασε αυτό η Ελλάδα;".

Αυτός είναι ο τίτλος που επέλεξε η Katy Hessel, δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας Guardian, και με τον πιο ευφυή τρόπο αποδεικνύει πόσο έντονη και αυξανόμενη είναι η βία κατά των γυναικών στην Ελλάδα.

Κάνοντας μνεία στα μικρά αγάλματα που αποκαλύφθηκαν τον 19ο αιώνα, το άρθρο αντιπαραβάλλει απέναντι στις γυναικοκτονίες της εποχής μας τη μοναδικότητα κάποιων εξ αυτών, όπως ένα αγαλματίδιο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης που φαίνεται να ατενίζει τα άστρα, ή ένα άλλο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που μοιάζει να παίζει φλάουτο. "Αν καθίσετε με αυτές τις φιγούρες και νιώσετε τη γιορτή της ζωής μέσα τους, θα πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται τον χρόνο, τη μακροζωία των αντικειμένων, τα ίχνη των αρχαίων πολιτισμών και την ομορφιά και τη δύναμη των ανθρώπινων σωμάτων".

Συνέχισε την ανάγνωση στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ