Follow us

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δεν θα το δεις πουθενά αλλού. Κυριολεκτικά.

Η κάμερα κλειστή, η καρδιά ανοιχτή. Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση. Μπορεί ό,τι εκπληκτικό συμβαίνει στο Smut να μένει μεταξύ μας, εμείς πάντως σου μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

MissBloom TEAM
ταμτα

Κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω ότι ένας καλλιτέχνης – νέος ή καταξιωμένος – παρουσιάζει κάτι φρέσκο και καινοτόμο στη νυχτερινή ζωή μίας πόλης που αν γνωρίζεις τα μυστικά της, τότε ξέρεις και να περνάς μετά τα μεσάνυχτα καλά, σκέφτομαι ότι θα παρακολουθήσω ένα show, του οποίου το καλλιτεχνικό DNA δεν έχει ουσιαστικά ανανεωθεί, απλά προσθέσει μερικές – μικρές στον αριθμό – πινελιές. Στην περίπτωση, όμως, της Τάμτα η ισχυρή – δεν πέφτει εύκολα έξω – διαίσθηση μου είχε αντίθετη άποψη.

Είναι βράδυ Παρασκευής. Κάπου ανάμεσα στις 23:00 με τις 00:00. Περπατάω σε έναν δρόμο από τον οποίο έχω καιρό να διαβώ. Καταλαβαίνω ότι φτάνω στο Smut, το πιο γνωστό queer club της Αθηνάς, από τη μουσική. Κλείνω το GPS, ακολουθώ τον ρυθμό και τον κόσμο που έχει μοιραστεί ανάμεσα σε εκείνους που αφήνουν jackets, overshirts, κάθε λογής πανωφόρια και όσους βρίσκονται στην είσοδο για το απαραίτητο scanning εισιτηρίου. Είμαι εκεί. Σχεδόν εντός. Μου ζητάνε το κινητό – όχι το νούμερο μου για φλερτ, αν και στο SMUT μπορείς να κάνεις και αυτό, αλλά την ίδια τη συσκευή. Η κάμερα καλύπτεται με ειδικό sticker – η βιντεοσκόπηση μέρους του show απαγορεύεται και περιέργως – όλοι υποτάσσονται – σε αυτόν τον πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα κανόνα. Είμαι μέσα.

Σε ένα σύμπαν σχεδόν μυσταγωγικό με μοναδικό συνοδοιπόρο την techno μουσική που ο DJ σερβίρει για Welcome Drink. Μαύρο και κόκκινο χρώμα σε led αποχρώσεις εναλλάσσονται στο πρόσωπο, το σώμα, τον χώρο όσο οι ειδικοί του μπαρ σού ετοιμάζουν το ποτό που θες. Ε, αυτό είναι όντως ένα νέο welcome drink. Στο Smut κινείσαι. Δεν μένεις στάσιμος. Αφήνεις τον ρυθμό να σε παρασύρει από τη μία πλευρά στην άλλη σχεδόν αβίαστα και να φτάσεις λίγο πιο κοντά στο booth – στην καρδιά μίας βραδιάς που έχει βάλει τικ σε όλα τα κουτάκια που ορίζουν το καλή. Δεν τα σκέφτεσαι. Έχεις χαλαρώσει και πραγματοποιήσει το καλύτερο warm up πριν η Τάμτα εμφανιστεί.

Ο DJ σταματά. Τα φώτα χαμηλώνουν. Συνομιλείς με δύο γνωστούς που με έναν μυστήριο τρόπο θα συναντήσεις εκεί – δεν θεωρείται τυχαία talk of town. Τα φώτα ανάβουν ξανά. Ο ρυθμός του Identity Crisis, πολλά υποσχόμενος, προετοιμάζει την είσοδο της Τάμτα. Είναι εδώ. Με τα χαρακτηριστικά κόκκινα μαλλιά – δεν ξέρω αν ο σκοπός τους είναι αυτός, αλλά στον κινηματογράφο και την εικαστική τέχνη το κόκκινο είναι συνώνυμο της επαναστατικής διάθεσης, της αλλαγής. Η ίδια πάντως την έφερε. Χωρίς να περάσει κρίση ταυτότητας, όπως σε πιστή μετάφραση αποδίδεται το τελευταίο της album (σ.σ. Identity Crisis), το οποίο κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι από τη Minos Emi.

Διαβάστε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ