Follow us

Hey Jude | H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Paul McCartney προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon.

beatles Splash News Ideal- www.charitystars.com/beatles/tommurray*

Tο "Hey Jude" είναι ένα από τα κορυφαία τραγούδια των Beatles που κυκλοφόρησε ως single χωρίς άλμπουμ τον Αύγουστο του 1968. Το τραγούδι έγινε νούμερο ένα επιτυχία σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και έγινε το single με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Η εννέα εβδομάδων πορεία του στο νούμερο ένα του Billboard Hot 100 ισοφάρισε το ρεκόρ όλων των εποχών του 1968 για τη μεγαλύτερη διάρκεια στην κορυφή των αμερικανικών charts, ρεκόρ που κατείχε για εννέα χρόνια. Έχει πουλήσει περίπου οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα και περιλαμβάνεται συχνά στις λίστες των μουσικοκριτικών με τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

Πρόκειται για ένα στοργικό, "πατρικό" τραγούδι που συμβουλεύει τον "Jude" πώς να μετατρέψει μια αρνητική εμπειρία στη ζωή του σε θετική και να ανοίξει την καρδιά του στην αγάπη. Ο McCartney το έγραψε για τον γιο του John Lennon, τον Jules. Ωστόσο, το όνομα άλλαξε στην πορεία. Ο Lennon είχε εγκαταλείψει πλέον την οικογένεια του, τον μικρό του γιο Jules και τη σύζυγο του Cynthia για τη Yoko Ono.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ