Follow us

"Οι γέφυρες του Μάντισον" | Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Clint Eastwood όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Meryl Streep- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

MissBloom TEAM
ταινια

Όσοι έχουν δει τη θρυλική ταινία του 1995 θα βλέπουν για πάντα στον ύπνο τους ένα χέρι να βρίσκεται σε εγρήγορση δίπλα από το εσωτερικό χερούλι της πόρτας του αυτοκινήτου. Όσοι δεν έχουν δει τις "Γέφυρες του Μάντισον", ας σπεύσουν αν θέλουν να ζήσουν μια μεγαλειώδη ιστορία αγάπης χωρίς τυμπανοκρουσίες, ένα σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει και στην πραγματική ζωή.

"Οι Γέφυρες του Μάντισον" αφηγούνται έναν επικό έρωτα που γεννιέται το 1965, στην Άιοβα των ΗΠΑ, στη μέση του πουθενά. Η Φραντσέσκα Τζόνσον ( Meryl Streep) ζει με τον άντρα της και τα δύο τους παιδιά σε ένα αγρόκτημα, όταν ένας φωτογράφος του National Geographic, ο Ρόμπερτ Κίνκεϊντ (τον οποίο υποδύεται ο Clint Eastwood) φτάνει στην περιοχή για να φωτογραφίσει τις γέφυρες της. Σταματάει λοιπόν στο σπίτι της Φραντσέσκας, που έχει ρίζες από την Ιταλία, για να ζητήσει οδηγίες για τη Γέφυρα του Ρόουζμαν και εκείνη προσφέρεται να τού δείξει τη γέφυρα που ψάχνει.

"Νομίζω ότι έχω χαθεί" της λέει εκείνος. "Είχες σκοπό να βρίσκεσαι στην Άιοβα;" τον ρωτάει εκείνη και αφού της απαντήσει θετικά, τού λέει "τότε δεν έχεις χαθεί" σε έναν συμβολικό διάλογο που θα μπορούσε να μιλά για την ίδια τη ζωή.

Η οικογένεια της Φραντσέσκας βρίσκεται σε μία ζωοπανήγυρη για τέσσερις ημέρες. Αυτές θα είναι αρκετές για να έρθουν κοντά δυο ψυχές, που ίσως νόμιζαν ότι στην ηλικία τους δεν θα ζούσαν τελικά τον έρωτα. Ο Ρόμπερτ κοσμογυρισμένος, διψασμένος όμως για σταθερότητα και αγάπη, η Φραντσέσκα, μια γυναίκα όλο φλόγα που αναγκάζεται να ζει συντηρητικά χωρίς να έχει ταξιδέψει ποτέ πουθενά στη ζωή της.

Η ταινία προβλήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1995 και έκανε εισπράξεις 182 εκ. δολάρια, ενώ όλοι αποθέωσαν τη λιτή ερμηνεία των δύο πρωταγωνιστών, ο χωρισμός των οποίων μας ράγισε την καρδιά, την ίδια στιγμή που καταλαβαίναμε απολύτως τους λόγους. Εκείνη τη χρονιά η Meryl Streep προτάθηκε βέβαια για Όσκαρ Ά γυναικείας ερμηνείας. Ο Eastwood κέρδισε με την ερμηνεία του, αλλά και με τη δεινότητά του ως σκηνοθέτης, αφού είναι σχεδόν άθλος να σκηνοθετεί κανείς τον εαυτό του σε μια τόσο προσωπική ταινία που εκτυλίσσεται μάλιστα κατά κύριο λόγο μεταξύ δύο ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ