'Hanky Panky' | Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το είχε εδώ και καιρό στα σκαριά το street food project του ο Γρηγόρης Κίκης. Ο Χρυσοσκουφάτος σεφ και συνιδιοκτήτης του "Hervé" (ο νεότερος 'Έλληνας μάγειρας που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin, σε ηλικία 27 ετών) το έκανε τελικά πραγματικότητα -μαζί με τον Γιώργο Ευθυμόπουλο, τον Σταμάτη Γκαρώνη και τους Νίκο και Ηλία Μαυρέλη- με το "Hanky Panky" να μετρά λίγα 24ωρα ζωής στην πλατεία Μερκούρη των 'Ανω Πετραλώνων.

'Street food meets outer space'

Με την ακριβώς παραπάνω λεζάντα συστήνεται το ολοκαίνουριο σημείο για φαγητό του δρόμου και ο τελευταίος όρος ίσως να το αδικεί. Εξηγούμαι: Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι εστιατορικού επιπέδου, τα πάντα είναι χειροποίητα και, κυρίως, ερμηνεύονται εύκολα από τον καθένα.

Οι επιλογές είναι εύγλωττες, μετρημένες ποσοτικά και αναγνωρίσιμες ακόμη και από κάποιον που δεν είναι ακριβώς μυημένος στα εστιατορικά της πόλης δρώμενα. Οικείες. Κάτι που σημαίνει πως στο μενού συναντάς μπέργκερ, σάντουιτς, τηγανητό κοτόπουλο και πατάτες. Όλα τους φροντισμένα στο έπακρο - σκέψου για παράδειγμα πως εδώ δε χρησιμοποιείται αλάτι αλλά γάρος από μοσχάρι.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Tags