Follow us

Eurovision 2024: Τι κρατάμε από τον φετινό διαγωνισμό

Το 2024 θα καταγραφεί ως η χρονιά που έκανε την Ελλάδα να ασχοληθεί και πάλι με την Eurovision. Από τον παρασκηνιακό ντόρο, μέχρι την Μαρίνα Σάττι και τον μεγάλο τελικό, ανατρέχουμε σε όλα όσα μας τράβηξαν την προσοχή στον φετινό διαγωνισμό.

MissBloom TEAM
Μαρίνα Σάττι Courtesy of Eurovision

Ο ιστορικός διαγωνισμός είναι για πολλούς eurofans και μουσικόφιλους το μεγάλο ετήσιο γεγονός, όμως η φετινή χρονιά τράβηξε αδιαμφισβήτητα, μετά από χρόνια, την προσοχή και των υπολοίπων. Φέτος, όλη η Ελλάδα ασχολήθηκε και πάλι με την Eurovision. Το χθεσινό βράδυ του τελικού (δείτε τα αποτελέσματα εδώ), οι δρόμοι της Αθήνας άδειασαν, ενώ στη Βέροια οι πιτσαρίες ξέμειναν για κάποιες ώρες από ζυμάρι (!). Το γεγονός πως σχεδόν ολόκληρη η χώρα ήταν συντονισμένη στην ΕΡΤ1 για την μετάδοση του τελικού, επιβεβαιώνει το εντυπωσιακό ποσοστό τηλεθέασης, το οποίο άγγιξε το 82,3%.

Πρώτος και κύριος λόγος, η Μαρίνα Σάττι και το πολυμορφικό "ZARI", μια συμμετοχή φρέσκια και - επιτέλους - δημοφιλής και στις νεότερες γενιές. Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό, η Ελλάδα μπήκε δυναμικότατα στον "χορό" με ένα απόλυτα ποπ κομμάτι ελληνικού στίχου και χαρακτήρα, που συνδυάζει balkan ήχο με ρεγκετόν και φολκ στοιχεία, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να παραμιλούν ("τα τα τα τα").

Διαβάστε περισσότερα στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ