Follow us

Φεστιβάλ Καννών 2024: Έκανε η Cate Blanchett δήλωση υπέρ της Παλαιστίνης με το φόρεμά της;

Στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης ήταν το φόρεμα που επέλεξε χτες η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός στο κόκκινο χαλί, στο Φεστιβάλ των Καννών.

MissBloom TEAM
Cate Blanchett Splash News / Ideal Image

H Cate Blanchett επιφύλαξε μια ενδυματολογική έκπληξη για τη δεύτερη επίσημη εμφάνισή της χτες στο κόκκινο χαλί, στην πρεμιέρα της ταινίας "The Apprentice". Συγκεκριμένα φόρεσε μια δημιουργία από τον οίκο Gaultier στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης: πράσινο, λευκό και μαύρο.

Το Twitter πήρε φωτιά καθώς ο κόσμος εξέλαβε την ενδυματολογική της επιλογή ως πράξη υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού και του άμαχου πληθυσμού που σφαγιάζεται δίχως έλεος από το καθεστώς του Ισραήλ. Σύμφωνα με το Al Jazeera μιλάμε για περισσότερους από 35.000 ανθρώπους εκ των οποίων 15.000 παιδιά, ενώ 1.139 είναι οι νεκροί του Ισραήλ.

Φεστιβάλ Καννών 2024: Έκανε η Cate Blanchett δήλωση υπέρ της Παλαιστίνης με το φόρεμά της;

Μόλις χτες ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ για εγκλήματα όπως η "σκόπιμη πρόκληση λιμού αμάχων", "ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως" και "εξόντωση ή/και δολοφονία" κατά τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως και για στελέχη της Χαμάς. ζήτησε ταυτόχρονα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών ηγετών της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, του Μοχάμεντ Ντέιφ και του Γιαχία Σινουάρ, κατηγορώντας τους για "εξόντωση", "βιασμούς και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας" και "απαγωγές ομήρων", πράξεις που αποτελούν "εγκλήματα πολέμου".

Η Cate Blanchett, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των ΟΗΕ, σε ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο είχε ζητήσει κατάπαυση του πυρός τον περασμένο Νοέμβριο.

Έτσι, δύσκολα μπορεί να εικάσει κανείς πως η επιλογή της ήταν τυχαία και πως δεν είχε πολιτικές διαστάσεις. Το ίδιο φαίνεται να πρεσβεύουν και χρήστες στα σόσιαλ μίντια.

Πηγή: WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ