Follow us

Παρασκευή Κουτσαΐδη | Η ιστορία της τυφλής μαθήτρια που αρίστευσε στις Πανελλήνιες

Πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού πρέπει να αποτελεί για όλους μας, η Παρασκευή Κουτσαΐδη.

MissBloom TEAM
τυφλωση instagram

Η Παρασκευή Κουτσαΐδη είναι η τυφλή μαθήτρια, από την Κρήτη, που το 2015 διάβασε όλα τα μαθήματα της Γ” Λυκείου σε γραφή Braille, αρίστευσε στις εξετάσεις και με μέσο όρο 19,9 μπήκε στο Πανεπιστήμιο.

"Στη ζωή δεν υπάρχει λόγος να αποθαρρύνεται κανείς" είχε υπογραμμίσει η Παρασκευή Κουτσαΐδη που η ιστορία της είναι μια απόδειξη δύναμης ψυχής και πρόσθεσε "μου αρέσουν οι ξένες γλώσσες γι’ αυτό θα δηλώσω πρώτη τη Γαλλική Φιλολογία. Στο μέλλον θα μου άρεσε να διδάξω ή να ασχοληθώ με τη μετάφραση και τη διερμηνεία".

Γεννήθηκε με συγγενές γλαύκωμα και ανιριδία, μια πολύ σπάνια κατάσταση, κατά την οποία απουσιάζει η ίριδα, το χρωματιστό τμήμα του ματιού και τα μάτια της είναι σαν δυο μικρές λίμνες.

"Βλέπω ελάχιστα. Κάποια σχήματα και κάποια χρώματα. Από το νόμο θεωρούμαι τυφλή", είχε επισημάνει η Παρασκευή Κουτσαΐδη.

Στο πλευρό της ήταν συνεχώς ο αδερφός της, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Πάτρας.

Η μητέρα της, καθηγήτρια Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο πατέρας της, ηλεκτρονικός στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο, πήραν την απόφαση παρά το πρόβλημα όρασης, να την γράψουν σε ένα σχολείο με αρτιμελείς μαθητές και όχι σε ειδικό.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ