Follow us

Σορίν Ματέι | Η δολοφονία (σε live μετάδοση) που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

26 χρόνια πριν, όλο το πανελλήνιο παροκολουθούσε με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίστηκαν στην οδό Νιόβης 4 στα Κάτω Πατήσια.

MissBloom TEAM
matei eurokinissi

Η υπόθεση Σορίν Ματέι απετέλεσε μια από τις πιο πολύκρoτες υποθέσεις ομηρείας που απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη το Σεπτέμβριο του 1998.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 23 Σεπτέμβρη 1998, όταν όλη η Ελλάδα παρακολουθούσε συγκλονισμένη ζωντανά στην τηλεόραση μια υπόθεση ομηρείας.

Ένας 27χρονος καταζητούμενος από τη Ρουμανία, ο Σορίν Ματέι, εισβάλλει σε διαμέρισμα της οδού Νιόβης στα Κάτω Πατήσια και κρατά ομήρους τους τέσσερις ενοίκους με την απειλή χειροβομβίδας. Στο σπίτι βρισκόταν η κάτοικος του σπιτιού Σουλτάνα Γκινάκη, η κόρη της Αμαλία, ο γιος της Βαγγέλης και ο αρραβωνιαστικός της Αμαλίας, Απόστολος.

Ο Ματέι, που βρισκόταν υπό την επήρεια ηρωίνης, κρατούσε μία χειροβομβίδα στο χέρι. Είχε ενημερώσει ωστόσο τους ομήρους ότι δεν σκόπευε να τους πειράξει και χρησιμοποιώντας κορδόνια παπουτσιών, έδεσε τους καρπούς της Αμαλίας.

Ο ίδιος, στη συνέχεια, τηλεφωνεί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και όλη η Ελλάδα ακούει τις δραματικές συνομιλίες και βλέπει εικόνες από το διαμέρισμα επί τέσσερις ώρες, με τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων του καναλιού, Νίκο Ευαγγελάτο, να αναλαμβάνει τη διαπραγμάτευση μαζί του.

Ένα μέρος από τον ανατριχιαστικό διάλογο

Νίκος Ευαγγελάτος: "Λένε για σας ότι έχετε και ψυχολογικά προβλήματα"

Σορίν Ματέι: " Τώρα έχω πιο πολλά"

Νίκος Ευαγγελατος: "Δηλαδή;"

Σορίν Ματέι: "Τώρα μου την έχει δώσει κατακέφαλα να πούμε. Με χτυπήσανε κιόλας, μου ‘ρχεται να κάνω εμετό, διάφορα να πούμε, ιδρώνω… Έχω εδώ τους ανθρώπους και κάθονται σαν μισοπεθαμένοι να πούμε, σαν κηδεία λες και είμαστε. Νιώθω σου λέω χάλια…"

Οι δραματικές ώρες στην οδό Νιόβης 4

Ο Ρουμάνος στη συνομιλία του τόνισε πως δεν θα έκανε κακό στους ομήρους και ζήτησε 500.000 δραχμές (1500 ευρώ περίπου), "και λίγα είναι" είπε συγκεκριμένα. Ταυτόχρονα, απαίτησε από τους αστυνομικούς να του στείλουν αμφεταμίνες για να καταφέρει να συνέλθει από την ηρωίνη.

Εκείνοι σαν απάντηση του έστειλαν ένα κουτί με υπνωτικά χάπια, αλλά ο Ματέι το κατάλαβε και σε έξαλλη κατάσταση, διέκοψε την επικοινωνία μαζί τους απειλώντας πως θα πετάξει τη χειροβομβίδα.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ