Follow us

Υπόθεση Ασούντα | Η αληθινή ιστορία της δωδεκάχρονης Ασούντα, που δολοφονήθηκε από τους θετούς γονείς της

Η νέα τηλεοπτική σειρά θρίλερ "The Asunta Case" του Netflix αποκαλύπτει ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ισπανία και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη το 2013.

MissBloom TEAM
ταινια Τhe-Asunta-Case-Netflix-

Η νέα true crime σειρά του Netflix "Υπόθεση Ασούντα" (‘The Asunta Case’), έφτασε στην streaming πλατφόρμα τον Απρίλη του 2024 και αφηγείται ένα από τα πιο σοκαριστικά αληθινά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ισπανία και, συγκεκριμένα, στην αυτόνομη ισπανική κοινότητα, Γαλικία.

Στο "Υπόθεση Ασούντα", ένα εύπορο ζευγάρι από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας, η Rosario Porto και ο Αlfonso Basterra, υιοθέτησαν το 2001 ένα κοριτσάκι από την Κίνα, με το όνομα Ασούντα Φονγκ Γιανγκ.

Δώδεκα χρόνια αργότερα η Ασούντα εξαφανίζεται, οι θετοί γονείς της το αναφέρουν στις αρχές και η αστυνομία υποψιάζεται αρχικά ότι πρόκειται για απαγωγή. Καθώς η έρευνα εξελίσσεται, το ζευγάρι Porto-Basterra συλλαμβάνεται για τη δολοφονία της 12χρονης, προκαλώντας σοκ σε ολόκληρη τη χώρα, μια υπόθεση που τράβηξε αμέσως τα φώτα της δημοσιότητας.

Η σειρά του Netflix ‘The Asunta Case’ δημιουργήθηκε από τους Ramón Campos, Gema R. Neira, Juan de la Cuesta και David Orea. Πρωταγωνιστές της σειράς, είναι η Καντέλα Πένια (Candela Peña) και ο Τριστάν Ούγιοα (Tristán Ulloa).

"Υπόθεση Ασούντα": Η αληθινή ιστορία

H σειρά βασίζεται στην αληθινή ιστορία δολοφονίας της 12χρονης Ασούντα Φονγκ Γιανγκ, παρότι, όπως σημειώνεται στο τέλος κάθε επεισοδίου, "κάποιοι χαρακτήρες και γεγονότα έχουν παραποιηθεί".

Τον Ιούνιο του 2001, η Rosario Porto, δικηγόρος στο επάγγελμα από τη βόρεια Ισπανία, και ο σύζυγός της, Αlfonso Basterra, freelancer δημοσιογράφος από τη Χώρα των Βάσκων, πήγαν στην Κίνα για να υιοθετήσουν ένα μωρό, την Ασούντα Φονγκ Γιανγκ. Αρχικά η υιοθεσία δεν αποτέλεσε "κόκκινο πανί" ούτε προκάλεσε έκπληξη στην κοινότητα, καθώς το ζευγάρι προερχόταν από ένα εύπορο και "σεβαστό" μεσοαστικό περιβάλλον. Ο πατέρας της Porto υπηρέτησε ως τιμητικός πρόξενος της Γαλλίας, ενώ η μητέρα της ήταν ιστορικός της τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Σαντιάγο, σύμφωνα με την Guardian.

TheAsuntaCase-Netflix-

Δύο εβδομάδες αργότερα, φέρνουν το κοριτσάκι στο σπίτι τους στο Σαντιάγο. Καθώς μεγάλωνε, έγινε εμφανές ότι η Ασούντα ήταν ένα χαρισματικό παιδί, διακρίθηκε στο σχολείο και σε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες και αγαπήθηκε βαθιά – όπως λένε – από τη θετή της οικογένεια.

Η Ασούντα παρακολουθούσε επίσης ιδιωτικά μαθήματα αγγλικών, γαλλικών και κινέζικων και μελετούσε γερμανικά στο σχολείο. Ήδη μιλούσε ισπανικά και γαλικιανά. Επίσης παρακολουθούσε ιδιωτικά μαθήματα μπαλέτου, βιολιού και πιάνου. "Ξύπναγε στις 7 το πρωί, έκανε κινέζικα από τις 8 έως τις 10, έρχονταν στο μπαλέτο από τις 10:15 μέχρι τις 12:30, μετά έκανε γαλλικά μέχρι την ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Και μετά υπήρχε το βιολί και το πιάνο", είπε η δάσκαλος μπαλέτου της Ασούντα, Γκέιλ Μπρέβιτ, στον ιστότοπο.

Διαβάστε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ