Αυτό το τηγανόψωμο της Ευβοιώτισσας είναι θεϊκό

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Οι τυρόπιτες όλων των ειδών κατέχουν μία ιδιαίτερη θέση τόσο στην κουζίνα μας όσο και στην καρδιά μας. Ξεκινούν ως πρωινό, μετατρέπονται σε κολατσιό στη δουλειά, αποτελούν ένα υπέροχο ορεκτικό, γίνονται ένα απογευματινό σνακ, τα λαχταριστά αρτοσκευάσματα με αυθεντικό τυρί είναι από τα βασικά φαγητά που θέλουμε να έχουμε πάντοτε στο σπίτι καθώς τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας και ιδίως τις Κυριακές ή τις γιορτές!

Ψάχνοντας για νέες γεύσεις πέσαμε πάνω στην απίθανη Ευβοιώτισσα που κατάφερε και αναβίωσε με τεράστια επιτυχία το αυθεντικό τηγανόψωμο με φέτα και το τυροπιτάρι με φέτα και αυγά όπως το έφτιαχναν παλιά στην αγαπημένη μας Εύβοια.

Στρόγγυλο αλλά όχι ακριβώς στρόγγυλο, δηλαδή χειροποίητο…γεμάτο αυθεντική φέτα μέσα του, να ξεχειλίζει στις "δαγκωματιές” και να ξινίζει λίγο…με αυτή την ροδοκόκκινη τραγανή κρούστα απ’ έξω όταν τηγανίζεται…δεν υπάρχει!!!!

Με μεράκι διαλέξαμε για εσάς τις πιο αγαπημένες δημιουργίες της Eύβοιας, για να σας προσφέρουμε μια γεύση από τον τόπο μας, όπου και αν βρίσκεστε…

Τα υλικά της…κίτρινο αλεύρι, καθαρό νερό, μια μυστική συνταγή με αυθεντικά συστατικά περασμένη από χέρι σε χέρι – που δεν κρατά λάδι και κάνει την ζύμη θεϊκή και πεντανόστιμη, φέτα Π.Ο.Π. να σε πλημμυρίζει σε κάθε δαγκωματιά.

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr