Follow us

Καλοκαίρι 2024 | 5 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτα αυτό το καλοκαίρι

Η Αθήνα γίνεται πολιτιστικός προορισμός αυτό το καλοκαίρι, καθώς φιλοξενεί εκθέσεις διάσημων καλλιτεχνών: Cindy Sherman, Henri Cartier-Bresson, Holly Waddington για το Poor Things, Martin Parr και 7 νέες εκθέσεις γυναικών καλλιτεχνών στο ΕΜΣΤ.

MissBloom TEAM
Womantoc

Σε καλειδοσκόπιο Τέχνης μετατρέπεται η Αθήνα αυτό το καλοκαίρι φιλοξενώντας εκθέσεις σπουδαίων καλλιτεχνών καθιστώντας την πόλη ιδανική για city break.

Καλλιτέχνες κλασικοί, διάσημοι, ανατρεπτικοί, καλλιτέχνες που άνοιξαν δρόμους με το έργο τους μας δίνουν την ευκαιρία να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας ακόμα και εν μέσω θέρους.

-Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα"(30 Μαϊου – 4 Νοεμβρίου 2024)
Η Cindy Sherman είναι ένας χαμαιλέοντας που δεν δίστασε να τσαλακώσει τον εαυτό της με κάθε πιθανό τρόπο, προκειμένου να περάσει το μήνυμά της. Η εικαστικός συνδύασε την τέχνη της φωτογραφίας με την περφόρμανς βάζοντας στο επίκεντρο τον εαυτό της. Κάθε φορά η Sherman μεταμορφώνεται πλήρως χρησιμοποιώντας κάθε είδους props προκειμένου να υποδυθεί στερεοτυπικούς ρόλους γυναικών, έτσι όπως ορίζονται από τα μίντια και την πατριαρχία.

Τώρα, έχουμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε μέσα από τα πρώιμα έργα της στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: "Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman στην Ελλάδα, στην οποία παρουσιάζονται έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών Untitled Film Stills (1977-1980), καθώς και από τις σειρές Rear Screen Projections (1980), Centerfolds (1981) και Color Studies (1981-1982).

Η καλλιτεχνική πρακτική της Cindy Sherman που κινείται ανάμεσα στη φωτογραφία και την περφόρμανς την καθιέρωσε ως πρωτοπόρο του μέσου, στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η καλλιτέχνιδα δουλεύει μόνη της στο στούντιο, αναλαμβάνοντας η ίδια τον ρόλο της μακιγιέζ, της κομμώτριας, της στυλίστριας και της σκηνοθέτιδας καθώς μεταμορφώνεται σε διάφορους επινοημένους χαρακτήρες που απαθανατίζει στις φωτογραφίες της. Αντλώντας έμπνευση από την αναπαραγωγή γυναικείων εικόνων και στερεοτύπων από την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τις διαφημίσεις, όπως η μοιραία γυναίκα, τα κορίτσια καριέρας, η νοικοκυρά, τα έργα της Sherman ασκούν κριτική στους παραδοσιακούς ρόλους και την ταυτότητα των φύλων" διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Μουσείου.

Διάβασε τη συνέχεια στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr