Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Η καθημερινότητα, όσο ενδιαφέρουσα και γλυκιά κι αν είναι, μπορεί παράλληλα να μετατραπεί σε έναν αέναο αγώνα με βασικό αντίπαλο τον χρόνο. Οικογένεια, σπίτι, δουλειά, υποχρεώσεις. Το 24ωρο στον σύγχρονο άνθρωπο φαίνεται να μην αρκεί και όχι άδικα.
Επειδή όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους παγκόσμιους κανόνες και να προσθέσουμε ώρες στην ημέρα μας, οφείλουμε – κυρίως στον εαυτό μας – να ανακαλύψουμε τρόπους ώστε να μπορούμε να εξοικονομούμε χρόνο και ενέργεια. Για παράδειγμα, μία κλασική σπαζοκεφαλιά, είναι το "τι θα μαγειρέψω σήμερα” – ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά που περιμένουν να τραφούν από αυτή σου την απόφαση-. Και αν οι περισσότεροι έχουν 10-20 συνταγές που επαναλαμβάνουν με αυταπάρνηση, είναι και μερικές μέρες, που δεν έχεις ούτε έμπνευση ούτε και όρεξη να μαγειρέψεις.
Για τις δύσκολες αυτές μέρες λοιπόν, σου έχω την τέλεια συνταγή με μπρόκολο την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και δύσκολα θα βαρεθούν.
Πάμε να δούμε.
Σε αλατισμένο νερό ξεκίνα να βράζεις τα ζυμαρικά σου – επέλεξε καλύτερα πένες, κοχύλια ή βίδες -. Λίγα λεπτά πριν βράσουν, πρόσθεσε το μπρόκολο, χωρίς το κοτσάνι. Ολοκλήρωσε το βράσιμο και στράγγιξε. Κράτησε ένα ποτήρι με ζωμό από τα ζυμαρικά και το μπρόκολο.
Στη συνέχεια, βάλε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι και πρόσθεσε λίγο λάδι. Όταν το βούτυρο λιώσει, πρόσθεσε τρεις σκελίδες τριμμένο σκόρδο και ανακάτεψε. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μιάμιση κούπα κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε μία κούπα τυρί τσένταρ, 3/4 της κούπας μοτσαρέλα και 1/4 της κούπας παρμεζάνα. Ανακάτεψε και πρόσθεσε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο. Πασπάλισε από πάνω με λίγο έξτρα τυρί όσο ανακατεύεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr