
Ψάχνεις για ένα γρήγορο εύκολο και δροσερό γλυκό που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σου το Πάσχα. Τότε σου έχουμε τη λύση. Τα πανεύκολα σοκολατάκια με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς του Γιώργου Τσούλη είναι η ιδανική επιλογή για να απολαύσεις γλυκό χωρίς τύψεις.
Υλικά:
-
300 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
-
50 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
-
120 γρ. berries
-
1 κ.σ. ινδοκάρυδο
-
1 κ.σ. μέλι
-
300 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
-
1 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνεις το γιαούρτι, τα αμύγδαλα, τα berries, το ινδοκάρυδο, το μέλι και ανακατεύεις με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι. Στρώνεις ένα ταψί με λαδόκολλα, παίρνεις 1 κ.σ. από το μείγμα και την τοποθετείς στο ταψί. Κάνεις την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα και τοποθετείς στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Για την επικάλυψη σοκολάτας, Βάζεις σε ένα μπολ τη σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο, καλύπτεις με μεμβράνη και τη λιώνεις στα μικροκύματα. Εναλλακτικά, λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βγάζεις τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και τα βουτάς στη λιωμένη σοκολάτα. Τα τοποθετείς ξανά στο ταψί και αφήνεις, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Σερβίρεις τα σοκολατάκια αμέσως.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr