Follow us

Το υπέρτατο γλυκό της νηστείας | Η ταχινόπιτα με σοκολάτα χωρίς μίξερ που αξίζει να δοκιμάσεις

Εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά

ταχινόπιτα Unsplush

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και αν ψάχνεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για νηστίσιμο γλυκό σου έχουμε την καλύτερη. Ο pastry chef Δημήτρης Μακρινιώτης φτιάχνει πανεύκολη ταχινόπιτα και χρησιμοποιεί τις αγαπημένες σταγόνες κουβερτούρας για να απογειώσει τη γεύση.

Η ταχινόπιτα είναι ένα ζουμερό κέικ που φτιάχνεται εύκολα χωρίς μίξερ, χωρίς κόπο και έχει εκπληκτική γεύση.

Υλικά:

  • 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 20 ml κονιάκ
  • 250 γρ. ταχίνι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ κανέλα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 100 γρ. σταγόνες κλασικής κουβερτούρας
  • Λίγο λάδι και λίγο αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζεις τον χυμό, το κονιάκ, το ταχίνι και τη ζάχαρη και ανακατεύεις με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίζεις προσθέτοντας το αλεύρι, το ξύσμα και την κανέλα και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύεις με μια μαρίζ καλά.

Αδειάζεις το μείγμα σε ένα ταψί, που πριν έχεις περάσει με λάδι και αλεύρι και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά. Διακοσμείς με λίγη άχνη ζάχαρη και έχεις έυκολα και γρήγορα ένα νηστίσιμο και λαχταριστό κέικ.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr