
Ναι το Πάσχα πέρασε, όμως τα αυγά που έβρασες και έβαψες έμειναν και αναρωτιέσαι τι μπορείς να φτιάξεις με αυτά. Έτσι αυτή η αυγοσαλάτα που έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η τέλεια απάντηση στο ερώτημά σου.
Εύκολη συνταγή που την κάνεις σε 10 λεπτά και θα εξαφανιστεί στο λεπτό!
Υλικά:
- 2 αυγά βρασμένα
- 4 κλωναράκια σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
- 2 καρότα
- 2-3 πρέζα/ες ζάχαρη καστανή
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1-1½ φλ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 αγγούρι τουρσί
- Λίγη κάπαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κ.σ. ξίδι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Φρέσκα κρεμμυδάκια, σέλερι, καρότο και μυρωδικά. Καθαρίζουμε τα αυγά και με ένα μαχαίρι τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά.
Κρατάμε 1 βραστό αυγό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα. Μπορείς να βάλεις από ένα έως ενάμισι φλιτζάνι. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στην σαλάτα αυτή όλα τα υλικά πρέπει να ανακατευτούν σωστά και να μην ξεχωρίζεις τα κομμάτια αυγού. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι κι αν χρειάζεται επιπλέον ξύδι. Την παγώνουμε στο ψυγείο να δροσίσει.
Όταν την σερβίρουμε, πασπαλίζουμε από πάνω με το ψιλοκομμένο αυγό που κρατήσαμε στην αρχή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr