Πανεύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι | Η συνταγή με το τέλειο τραγανό φύλλο και την κρεμώδη γέμιση που θες να δοκιμάσεις

Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Δεν θέλει κόπο, θέλει απλώς τρόπο. Και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δείχνει τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο για να φτιάξουμε τυρόπιτα στο τηγάνι. Με τραγανό φύλλο και κρεμώδη γέμιση που θα σε κάνει να τη λατρέψεις.

Αυτή η πανεύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι δεν χρειάζεται φούρνο, δεν χρειάζεται πολλά υλικά και είναι το τέλειο ορεκτικό ή ακόμη και κυρίως πιάτο που χρειάζεται πραγματικά λίγο χρόνο για να το ετοιμάσεις. Και η επιτυχία είναι μονόδρομος.

Υλικά:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα και 3 κ.σ. ελαιόλαδο για τη γέμιση

  • 1 αυγό μεγάλο

  • 1/3 φλ. γάλα

  • 200 γρ. φέτα μαλακή σε τρίμματα

  • Λίγο πιπέρι

  • 5 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζεις το αυγό, με το γάλα και τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτεις τη φέτα και λίγο πιπέρι. Ανοίγεις τη συσκευασία και κόβεις τα φύλλα κρούστας στη μέση. Λαδώνεις ένα τηγάνι 24 εκ. και στρώνεις 3 κομμάτια φύλλου. Ραντίζεις με ελαιόλαδο και στρώνεις τσαλακωτά 2 κομμάτια φύλλου.

Απλώνεις ομοιόμορφα με ένα κουτάλι τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και καλύπτεις με 3 κομμάτια φύλλου, ραντίζοντας ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Γυρνάς τις άκρες που περισσεύουν περιμετρικά πάνω στην πίτα. Ραντίζεις με σταγόνες ελαιόλαδο και καλύπτεις με τα 2 τελευταία κομμάτια φύλλου. Λαδώνεις καλά με το πινέλο.

Μεταφέρεις το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνεις να σιγοψηθεί η κάτω πλευρά της πίτας γύρω στα 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Προσέχεις την ένταση της εστίας για να μην καεί το φύλλο. Αναποδογυρίζεις την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και την αφήνεις να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Μόλις ροδίσει σωστά, γίνεται πολύ τραγανή και έτοιμη για σερβίρισμα.

Διαβάστε Επίσης