
Εύκολο, γρήγορο και "κολασμένα" νόστιμο. Ο Άκης Πετρετζίκης μάς δίνει την απόλυτη συνταγή για ανάποδο cheesecake φράουλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Χωρίς να λερώσεις πολλά σκεύη και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής, με απλά υλικά μπορείς να φτιάξεις το πιο τέλειο cheesecake που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Και με γεύση φράουλας που είναι ξεκάθαρα η εποχή της και θα κάνει το σπίτι να μοσχοβολήσει.
Η συνταγή για το ανάποδο cheesecake φράουλα του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
- 500 γρ. φράουλες
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- ξύσμα λεμονιού, από ½ λεμόνι
- 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 580 γρ. τυρί κρέμα
- 450 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 180 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Αρχικά, φτιάχνεις τη μαρμελάδα φράουλα. Αφαιρείς το κοτσάνι από τις φράουλες και τις πλένεις καλά. Τις κόβεις στα 4 και τις βάζεις στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ζάχαρη. Ανακατεύεις για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να δέσει το σιρόπι. Αποσύρεις από τη φωτιά και ρίχνεις το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνεις στην άκρη να κρυώσει καλά το μείγμα.
Για την κρέμα
Ρίχνεις σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το τυρί κρέμα, και χτυπάς για 2-3 λεπτά με ένα μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.
Για τη βάση
Βάζεις το βούτυρο σε ένα μπολ, καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρεις στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 40-50 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Ρίχνεις στον πολυκόφτη τα μπισκότα, χτυπάς μέχρι να γίνουν τρίμματα και τα ρίχνεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί στα μπισκότα και να έχεις την υφή της βρεγμένης άμμου.
Για τη σύνθεση
Μεταφέρεις τα 2/3 από το μείγμα της βάσης σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. Απλώνεις το μείγμα πιέζοντάς το με τα χέρια και τη βάση ενός ποτηριού ώστε να καλύψεις τη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας. Μεταφέρεις τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά. Βγάζεις από το ψυγείο, προσθέτεις τη μισή κρέμα και την απλώνεις σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Προσθέτεις τις φράουλες και τις απλώνεις με ένα κουτάλι αφήνοντας κενό περιμετρικά. Βάζεις την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνεις την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Προσθέτεις από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της βάσης και πατάς ελαφρά με τα χέρια για να γίνει ομοιόμορφο. Μεταφέρεις το cheesecake στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Βγάζεις από το ψυγείο και ξεφορμάρεις αναποδογυρίζοντάς το σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος και σερβίρεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr