Τι να μαγειρέψω σήμερα; Η light κοτόπιτα χωρίς φύλλο που πρέπει να μπει στο ταπεράκι του γραφείου

Η εύκολη συνταγή για light κοτόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Εύκολη, γρήγορη και στην πιο light εκδοχή της. Η light κοτόπιτα χωρίς φύλλο είναι η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις. Αν και εσύ ψάχνεις κάτι νόστιμο και γρήγορο για το ταπεράκι του γραφείου, αυτή συνταγή θα λύσει τα χέρια σου. Έχει κοτόπουλο, πιπεριές και cottage cheese και είναι ό,τι πιο light μπορείς να βρεις σε πίτα.

Η συνταγή για τη light κοτόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:

  • 300 γρ. cottage cheese (χτυπημένο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο)
  • 300 γρ. βρασμένο στήθος κοτόπουλου, μαδημένο
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 40 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί light

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C. Βράζεις το φιλέτο στήθος κοτόπουλο και το μεταφέρεις σε ένα μπολ σε μικρά κομματάκια. Βάζεις cottage cheese με τα ασπράδια στο μπλέντερ και το χτυπάς μέχρι να έχεις ένα λείο μείγμα. Προσθέτεις το αλεύρι βρώμης, την πάπρικα, το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι, την κόκκινη πιπεριά και τη μισή ποσότητα του κίτρινου τυριού. Ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρεις το μείγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα (περίπου 20x20 εκ.) και ισιώνεις την επιφάνεια. Ψήνεις για 20 λεπτά στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί η πίτα.

Βγάζεις την πίτα προσθέτεις το υπόλοιπο κίτρινο τυρί και ψήνεις για άλλα 10 λεπτά. Αφήνεις 10 λεπτά να κρυώσει και κόβεις σε μερίδες.

Διαβάστε Επίσης