
Πίσω στα καλοκαίρια των παιδικών σου χρόνων θα σε γυρίσει αυτό το τέλειο, πανεύκολο μπικσκοτογλυκό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Η εύκολη συνταγή που λατρεύουν διαχρονικά μικροί και μεγάλοι. Από παιδιά άλλωστε, θυμόμαστε κάθε καλοκαίρι τη μαμά να ετοιμάζει αυτό το ονειρικό γλυκό με μπισκότα κρέμα και σοκολάτα που μόλις έβγαινε από το ψυγείο, σπάνια θα έμενε κάποιο κομμάτι για την επόμενη μέρα. Κάποιοι το έφτιαχναν με ζελέ στο πάνω μέρος, ωστόσο η σοκολάτα και η μπανάνα σίγουρα θα το απογειώσουν.
Η συνταγή για το μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου:
Υλικά:
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1 ½ φλ. κρύο γάλα
- 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
- 3-4 μπανάνες ώριμες
- 60 γρ. κουβερτούρα
- 2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
- Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
- 2 κ.σ. γάλα
- 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάς την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτεις το φυστικοβούτυρο. Αφήνεις για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτεις τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή. Απαλά αναδιπλώνεις το μίγμα.
Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνεις μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνεις σε στρώση τη μισή κρέμα. Καλύπτεις με μια στρώση φέτες μπανάνας. Κάνεις ακόμα μια στρώση με μπισκότα. Απλώνεις την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Τέλος, καλύπτεις με μια στρώση πτι μπερ.
Για την επικάλυψη σοκολάτας, λιώνεις τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνεις να κρυώσει. Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτεις την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάς με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν και είναι έτοιμη.
Πάνω από την τελευταία στρώσει πτι μπερ, απλώνεις όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Παγώνεις για 4-5 ώρες ή μια νύχτα. Και σερβίρεις.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr