Follow us

Ο απόλυτο μεζές του καλοκαιριού | Οι πιο εύκολοι και yummy κολοκυθοκεφτέδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Η εύκολη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για κολοκυθοκεφτέδες.

MissBloom TEAM
κολοκυθοκεφτές istock

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ο απόλυτος μεζές για το τραπέζι σου δεν είναι άλλος από τους κολοκυθοκεφτέδες. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για αφράτους κολοκυθοκεφτέδες.

Συνόδευσέ τους με λίγο γιαουρτάκι.

Υλικά:

  • 4 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 μικρά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Πρώτα πλένεις τα κολοκύθια. Τα τρίβεις σε χοντρό τρίφτη και τα βάζεις σε σουρωτήρι. Πασπαλίζεις με αλάτι και αφήνεις να ιδρώσουν για 10 λεπτά. Έπειτα τα στύβεις καλά με τα χέρια ή βάζοντάς τα σε μια πετσέτα, για να φύγουν όλα τα υγρά. Τα βάζεις σε μπολ και προσθέτεις το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα. Συνεχίζεις ρίχνοντας πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού τα έχεις δοκιμάσει πριν, μιας και αλάτισες στην αρχή και έχεις προσθέσει και τη φέτα.

Ανακατεύεις πολύ καλά με κουτάλι και λίγο-λίγο προσθέτεις το αλεύρι, μέχρι να έχεις έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει από το κουτάλι. Ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνεις κουταλιά-κουταλιά το μείγμα. Τηγανίζεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Κάθε φορά τους ρίχνεις λίγους-λίγους. Προσέχεις να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα. Τους αφήνεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρεις ζεστούς ή κρύους με ντιπ γιαουρτιού.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr