
Το καλοκαιράκι έφθασε, οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν για τα καλά και ξεκινά η αγαπημένη εποχή του παγωτού. Αν ανήκεις σε αυτούς που θέλουν να φτιάξουν σπιτικό παγωτό χωρίς να χρειάζεται να έχουν παγωτομηχανή, αλλά και εύκολα και γρήγορα με λίγα υλικά, σου έχω τη λύση.
Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς δίνει τη συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο παγωτό φράουλας που έχει φτιάξει ποτέ. Και μιας και οι φράουλες είναι της εποχής δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις.
Υλικά:
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 400 γρ. φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση:
Σε ένα μούλτι, πολτοποιείς τις φράουλες, αφού πριν τις έχεις καθαρίσει. Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάς την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί. Αμέσως μετά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτεις σιγά σιγά το ζαχαρούχο που είναι παγωμένο.
Συνεχίζεις το ανακάτεμα για ένα λεπτό. Αφαιρείς τον κάδο από το μίξερ και προσθέτεις τις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύεις απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζεις σε μακρόστενη φόρμα κέικ και καλύπτεις με μεμβράνη που εφάπτεται. Τοποθετείς στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr