Το καλοκαίρι είναι εδώ και η εποχή του "θα φάω ένα ξυλάκι παγωτό ακόμη" μόλις ξεκίνησε. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς που μετρούν από τις αρχές Ιούνη βουτιές και παγωτά, τότε σου έχουμε την τέλεια επιλογή. Η εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για παγωτό ξυλάκι που θα σε εντυπωσιάσει. Και μην νοιάζεσαι για τις θερμίδες γιατί αυτό το ονειρεμένο παγωτό ξυλάκι είναι με γιαούρτι και αποτελεί την πιο light εκδοχή!
Η συνταγή για παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι από τον Γιώργο Τσούλη.
Υλικά:
-
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
20 γρ. κορν φλάουρ
-
500 ml γάλα
-
5 ml εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κρόκο αυγού
-
130 γρ. γιαούρτι
-
120 γρ. σοκολάτα, λιωμένη
-
60 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Τοποθετείς ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το γιαούρτι, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και τον κρόκο αυγού. Ανακατεύεις συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει. Αποσύρεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά, να κρυώσει.
Μοιράζεις το μείγμα σε 6 φόρμες για γρανίτες, τοποθετείς από 1 ξυλάκι στο κέντρο κάθε φόρμας και μεταφέρεις στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Για την επικάλυψη βάζεις σε ένα μπολ τη λιωμένη σοκολάτα, τα φουντούκια και ανακατεύεις καλά. Αφαιρείς τα παγωτά από τη φόρμα, τα βουτάς μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα, μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Τα αφήνεις στην άκρη, μέχρι να κρυώσει και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Σερβίρεις τα ξυλάκια αμέσως ή τα κρατάς στην κατάψυξη.