Πανεύκολη κρεμώδης τυρόπιτα με γιαούρτι και φύλλο κρούστας

Η εύκολη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για κρεμώδη τυρόπιτα με γιαούρτι και φύλλο κρούστας

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Εύκολη, γρήγορη και απίστευτα γευστική. Η τυροπίτα με γιαούρτι και φύλλο κρούστας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι ό,τι πιο εύκολο έχεις δοκιμάσει σε πίτα με κρεμώδη υφή και λίγες θερμίδες.

Η συνταγή για κρεμώδη τυρόπιτα με γιαούρτι και φύλλο κρούστας.

Υλικά:

  • 1 συσκ. φύλλα κρούστας

  • 800 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά (κασέρι,γκούντα, έμενταλ, γραβιέρα κ.ά.)

  • 1/2 lt γάλα (φρέσκο)

  • 5 αυγά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)

  • 1 σόδα (αναψυκτικό)

  • 2 κ.σ. φρυγανιά (τριμμένη)

  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αρχικά, βουτυρώνεις ή λαδώνεις το ταψί της κουζίνας και πασπαλίζεις με φρυγανιά. Απλώνεις 3 φύλλα κρούστας ώστε να καλυφθεί η βάση και τα τοιχώματα του ταψιού.

Κομματιάζεις σε ένα μπολ, με τα χέρια, τα υπόλοιπα φύλλα σε μικρά κομμάτια, κρατώντας 2 για το κλείσιμο. Βάζεις τα σπασμένα φύλλα κρούστας και τυριά και ανακατεύεις. Τρίβεις πιπέρι και αδείαζεις το μίγμα πάνω στα στρωμένα φύλλα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά τους. Καλύπτεις με τα υπόλοιπα 2 φύλλα και γυρίζεις προς τα μέσα τις ενώσεις τους. Χαράζεις σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι και προσθέτεις ελαιόλαδο. Χτυπάς σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τη σόδα, την περιχύνουμε και την αφήνουμε να ρουφήξει για 15 λεπτά.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, βάζεις το ταψί στη μεσαία σχάρα και ψήνεις για 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει και να φουσκώσει.