Follow us

Εσύ δοκίμασες τα πανεύκολα ξυλάκια γρανίτας με φράουλες, γιαούρτι και 3 ακόμη υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη;

Η πιο yummy συνταγή για το καλοκαίρι.

γρανίτα istock

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η ανάγκη για ένα παγωτάκι γίνεται ιγά σιγά επιτακτική. Επειδή όμως σίγουρα θέλεις να έχεις μια υγιεινή επιλογή για homemade παγωτό το καλοκαίρι, σου βρήκαμε την ιδανική επιλογή. Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει την πιο εύκολη, γρήγορη και γευστική γρανίτα φράουλα με γιαούρτι και 3 ακόμη υλικά που θα λατρέψεις.

Τα ξυλάκια γρανίτας με φράουλα και γιαούρτι, ή τα γνωστά πια popsicles θα γίνουν η αγαπημένη σου γλυκιά επιλογή για όλο το καλοκαίρι.

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για γρανίτα με φράουλα και γιαούρτι.

Υλικά:

  • 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
  • 600 γρ. φράουλες
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. μέλι
  • 90 γρ. νερό

Εκτέλεση:

Ρίχνεις στον πολυκόφτη τις φράουλες, τη ζάχαρη και 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθούν οι φράουλες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρεις σε μια κανάτα και αφήνεις στην άκρη.

Βάζεις σε ένα μπολ το γιαούρτι, το μέλι, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και το νερό, και ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρεις σε μια δεύτερη κανάτα και αφήνεις στην άκρη.

Παίρνεις 10 ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι και τις γεμίζεις εναλλάξ με τα μείγματά σου. Ξεκινάς με το μείγμα της φράουλας και συνεχίζεις με το μείγμα του γιαουρτιού. Συνολικά θα χρειαστείς τρεις στρώσεις με το μείγμα της φράουλας και δύο με το μείγμα του γιαουρτιού.

Βάζεις από ένα ειδικό ξυλάκι για παγωτό σε κάθε θήκη των popsicles. Βάζεις στην κατάψυξη για 6 ώρες ώστε να παγώσουν καλά και σερβίρεις.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr