
Είναι αναμφίβολα ένα πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχει πολλές διαφορετικές εκδοχές. Η αυθεντική συνταγή της ιταλικής καρμπονάρας γίνεται συχνά αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους φιλόδοξους σεφ ερασιτέχνες και μη με αρκετούς να μιλούν για το αν μπαίνει τελικά κρέμα γάλακτος ή κρόκος αυγού.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ωστόσο, μας δίνει μια διαφορετική, άκρως γευστική συνταγή για την ελληνική εκδοχή της καρμπονάρας με λουκάνικο και ντομάτα.
Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για ελληνική καρμπονάρα
Υλικά:
-
500 γρ. παπαρδέλες
-
4 τεμάχια χωριάτικα λουκάνικα
-
1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
-
1 κ.σ. πάπρικα
-
2 φλ. ντομάτες ψιλοκομμένες
-
3 κρόκους αυγού
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
Αρχικά βγάζεις τη μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβεις. Σε αντικολλητικό σκεύος τα ροδίζεις σε δυνατή φωτιά και προσθέτεις το σπασμένο σκόρδο και την πάπρικα. Αφήνεις για 2′ και προσθέτεις τις ντομάτες. Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και βράζεις για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, βράζεις τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Χτυπάς τους κρόκους με την κρέμα και αφήνεις το μείγμα στην άκρη να ξεκουραστεί. Σουρώνεις σε σουρωτήρι τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζεις στη ζεστή κατσαρόλα. Προσθέτεις τη σάλτσα, τον μαϊντανό και τους κρόκους με την κρέμα.
Ανακατεύεις καλά να ψηθούν οι κρόκοι με τη θερμοκρασία. Σερβίρεις και πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr