
Εύκολο, γρήγορο, δροσερό και φυσικά σοκολατένιο. Αν θες και εσύ να φτιάξεις ένα πανεύκολο γλυκάκι για κάθε ώρα της ημέρας, τότε δοκίμασε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μωσαϊκό του 10λέπτου, που θα τους τρελάνει όλους.
Με λίγα υλικά, ελάχιστο κόπο και πλούσια σοκολατένια γεύση.
Η συνταγή για μωσαϊκό του 10λέπτου.
Υλικά:
- 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
- 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
- 25 γρ. καρύδα (3 κ.σ.)
- 45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ.κουβερτούρα
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Βάζεις τα μπισκότα σε μια σακούλα τροφίμων, αφαιρείς τον αέρα και τα χτυπάς με πλάστη να θρυμματιστούν. Σε μπολ βάζεις τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύεις.
Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βάζεις τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύεις να λιώσουν τα υλικά. Αφήνεις λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνεις τα στερεά υλικά και ανακατεύεις με κουτάλι.
Λαδώνεις ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ. Αδειάζεις το μείγμα και πιέζεις να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνεις μέχρι να σφίξει.
Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτεις το σπορέλαιο και ανακατεύεις. Περιχύνεις σε όλη την επιφάνεια και παγώνεις, έως ότου σφίξει ο κορμός. Βουτάς ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβεις το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr