Follow us

Πανεύκολη τυρόπιτα με σιμιγδάλι και γιαούρτι | Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που θα λατρέψεις

Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις.

MissBloom TEAM
τυρόπιτα istock

Εύκολη, γρήγορη και πάρα πολύ γευστική. Αυτή η συνταγή για τυρόπιτα με σιμιγδάλι και γιαούρτι του Άκη Πετρετζίκη θα γίνει η αγαπημένη σου. Με λίγα υλικά, χωρίς φύλλο και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, έχεις την πιο λαχταριστή τυρόπιτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:

  • 300 γρ. σιμιγδάλι, μέτριο + έξτρα για το πασπάλισμα

  • 600 γρ. φέτα

  • 150 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το ταψί

  • 3 αυγά, μεσαία

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 10%

  • 150 γρ. γάλα πλήρες

  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

  • 2 κ.γ. αλάτι

  • ½ κ.γ. πιπέρι

  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Ρίχνεις σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα, και ανακατεύεις με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτεις το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, και ανακατεύεις ξανά με το σύρμα.

Προσθέτεις το σιμιγδάλι και ανακατεύεις με το σύρμα. Σπας τη φέτα με τα χέρια μας μέσα στο μπολ και ανακατεύεις με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αλείφεις με ένα πινέλο ένα ταψί διαστάσεων 28x36 εκ. με ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με σιμιγδάλι. Αδειάζεις το μείγμα στο ταψί και το απλώνεις με τη σπάτουλα. Πασπαλίζεις από πάνω με σιμιγδάλι και ραντίζεις με ακόμα λίγο ελαιόλαδο. Μεταφέρεις το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνεις για 45-50 λεπτά.

Βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς. Κόβεις σε κομμάτια και σερβίρεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr