
Ζητάς επεγνωσμένα σοκολάτα; Θες ένα εύκολο, γρήγορο και λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό για εσένα και τους φίλους σου; Τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις την ανοιχτή σοκολατόπιτα του Άκη Πετρετζίκη. Εύκολη, γρήγορη με λίγα υλικά και πλούσια σοκολατένια γεύση που θα σε ενθουσιάσει.
Η συνταγή για ανοιχτή σοκολατόπιτα του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά:
-
2 αυγά, μεσαία
-
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
-
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
-
500 γρ. κουβερτούρα
-
30 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνεις τη γέμιση και ρίχνεις σε ένα μπολ τα 2 αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο, και ανακατεύεις καλά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτεις 200 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη και ανακατεύεις. Προσθέτεις το αλεύρι, ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και αφήνεις το μπολ στην άκρη.
Στη συνέχεια, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Τοποθετείς ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας, και απλώνεις το φύλλο σφολιάτας. Ανοίγεις καλά τη σφολιάτα με έναν πλάστη. Κόβεις τα 200 γραμμάρια της κουβερτούρας σε λωρίδες και τις τοποθετεις στις άκρες, αφήνοντας ένα μικρό κενό περιμετρικά, δημιουργώντας ένα μεγάλο τετράγωνο. Κόβεις τις γωνίες της σφολιάτας για να μπορέσει να διπλωθεί πιο εύκολα.
Αλείφεις με τον αραιωμένο κρόκο το εσωτερικό μέρος του τετραγώνου και καλύπτεις με την κάθε πλευρά της σφολιάτας, την κουβερτούρα. Δεν χρησιμοποιείς όλο τον κρόκο γιατί θα τον χρειαστείς και αργότερα.
Τρυπάς με ένα πιρούνι όλη τη βάση της σφολιάτας για να ψηθεί και να μη φουσκώσει. Μεταφέρεις την τάρτα μαζί με το φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. Βάζεις το μείγμα σοκολάτας στο εσωτερικό της σφολιάτας, και αλείφεις με τον κρόκο γύρω - γύρω τις άκρες της ζύμης που έχεις διπλώσει. Μεταφέρεις το ταψί στον φούρνο και ψήνεις για 30 λεπτά. Αφαιρείς το ταψί από τον φούρνο.
Για το σερβίρισμα, πασπαλίζεις με λιωμένη κουβερτούρα και τρούφα σοκολάτας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr