
Το 7ο γαστρονομικό γεγονός "Food Experience Graviera Naxos" πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 13-15 Ιουνίου στη Νάξο, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού και την προώθηση του τοπικού πρωτογενούς τομέα, ενισχύοντας τη διασύνδεση μεταξύ τουρισμού, παραγωγής και πολιτισμού.
"Φέτος ήταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Σταθήκαμε περισσότερο στην παράδοση, είχαμε σεφ από τη Νάξο αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, οι οποίοι δημιούργησαν διάφορες συνταγές έχοντας ως 'πρωταγωνιστή' τη γραβιέρα Νάξου" τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και πρόσθεσε: "Ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος. Πήγαμε σε πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού όπου και κάναμε γευσιγνωσία στους τουρίστες οι οποίες έμειναν ενθουσιασμένοι. Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στηρίζει".
Ο κ. Καπούνης τόνισε ότι η ΠΟΠ Γραβιέρα Νάξου καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα κατάταξης με τα 100 καλύτερα σκληρά τυριά στον κόσμο, υπογραμμίζοντας ότι "φέτος η παραγωγή θα ξεπεράσει τους 1.250 τόνους και κάθε χρόνο θα πηγαίνουμε καλύτερα. Η ΕΑΣ βάζει πλάτη στους κτηνοτρόφους και πάμε καλύτερα".
Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, Έλληνες και ξένοι σεφ πειραματίστηκαν με τη γραβιέρα, όπου και παρουσίασαν δημιουργικές συνθέσεις, συνδυάζοντας τοπικά υλικά με διεθνείς γαστρονομικές επιρροές.
Σημειώνεται τέλος, ότι οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε διαφορετικά σημεία του νησιού, όπως η Πλάκα και ο 'Αγιος Προκόπιος, αλλά και σε τοποθεσίες ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως η Χώρα, το Ενετικό Κάστρο, τα παραδοσιακά χωριά της ορεινής Νάξου, καθώς και στα Κουφονήσια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr