Follow us

Η απόλυτη πίτα του καλοκαιριού | Εσύ δοκίμασες την παριανή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο;

Η πίτα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά όλο το καλοκαίρι.

κολοκυθόπιτα istock

Αν σου αρέσουν οι σπιτικές πίτες, αλλά δεν θέλεις να σπαταλήσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα σου... σου βρήκα την ιδανική συνταγή! Η παριανή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι η πίτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Εύκολα, γρήγορα και απλά. Αυτή η πίτα μυρίζει καλοκαίρι. Μπορείς να τη βάλεις στο ταπεράκι του γραφείου, να την προσφέρεις ως σνακ στα παιδιά, να γίνει ένα εξαιρετικό ορεκτικό για το τραπέζι της Κυριακής.

Η συνταγή για την παριανή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 1/2 ματσ. άνηθο - μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα

  • 1/2 κιλού φέτα σε χοντρά τρίμματα

  • 250 γρ. ξινομυζήθρα ή φρέσκια μυζήθρα

  • 3 αυγά χτυπημένα

  • 1 φλ. φρυγανιά

Εκτέλεση:

Βάζεις τα τριμμένα κολοκύθια σε σουρωτήρι. Τα αλατίζεις και τα αφήνεις να σταθούν για 15΄ να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβεις και τα αφήνεις στην άκρη.

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρεις τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για 5΄ να γίνουν διάφανα. Προσθέτεις τα κολοκύθια και σοτάρεις μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους στο μισό, για περίπου 6΄. Προσθέτεις τα φρέσκα κρεμμύδια κι ανακατεύεις. Αλατοπιπερώνεις. Αφήνεις το μείγμα για 5-10΄ να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτεις όλα τα βότανα και τα τυριά και ανακατεύεις. Τέλος προσθέτεις τα αυγά κι ανακατεύεις.

Σε ταψί στρογγυλό 30 εκ. αλείφεις λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζεις τη φρυγανιά και κρατάς 2 κ.σ για την επιφάνεια. Αδειάζεις το μείγμα, ισιώνεις την επιφάνεια και πασπαλίζεις με τη φρυγανιά. Ψήνεις στους 200 βαθμούςγια περίπου 30΄ να ροδίσει. Αφήνεις να κρυώσει και κόβεις σε κομμάτια.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr