Η απόλυτη πίτα του καλοκαιριού | Εσύ δοκίμασες την παριανή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο;

Η πίτα που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά όλο το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Αν σου αρέσουν οι σπιτικές πίτες, αλλά δεν θέλεις να σπαταλήσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα σου... σου βρήκα την ιδανική συνταγή! Η παριανή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι η πίτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Εύκολα, γρήγορα και απλά. Αυτή η πίτα μυρίζει καλοκαίρι. Μπορείς να τη βάλεις στο ταπεράκι του γραφείου, να την προσφέρεις ως σνακ στα παιδιά, να γίνει ένα εξαιρετικό ορεκτικό για το τραπέζι της Κυριακής.

Η συνταγή για την παριανή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 1/2 ματσ. άνηθο - μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα

  • 1/2 κιλού φέτα σε χοντρά τρίμματα

  • 250 γρ. ξινομυζήθρα ή φρέσκια μυζήθρα

  • 3 αυγά χτυπημένα

  • 1 φλ. φρυγανιά

Εκτέλεση:

Βάζεις τα τριμμένα κολοκύθια σε σουρωτήρι. Τα αλατίζεις και τα αφήνεις να σταθούν για 15΄ να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβεις και τα αφήνεις στην άκρη.

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρεις τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για 5΄ να γίνουν διάφανα. Προσθέτεις τα κολοκύθια και σοτάρεις μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους στο μισό, για περίπου 6΄. Προσθέτεις τα φρέσκα κρεμμύδια κι ανακατεύεις. Αλατοπιπερώνεις. Αφήνεις το μείγμα για 5-10΄ να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτεις όλα τα βότανα και τα τυριά και ανακατεύεις. Τέλος προσθέτεις τα αυγά κι ανακατεύεις.

Σε ταψί στρογγυλό 30 εκ. αλείφεις λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζεις τη φρυγανιά και κρατάς 2 κ.σ για την επιφάνεια. Αδειάζεις το μείγμα, ισιώνεις την επιφάνεια και πασπαλίζεις με τη φρυγανιά. Ψήνεις στους 200 βαθμούςγια περίπου 30΄ να ροδίσει. Αφήνεις να κρυώσει και κόβεις σε κομμάτια.

Διαβάστε Επίσης