
Το (καλό το) σούσι θέλει μαεστρία, θέλει και πρώτη ύλη που "μιλάει”. Ευτυχώς, στην Αθήνα έχουμε και τα δύο. Οι σεφ των κορυφαίων spots για το εν λόγω σπορ στην πόλη ξέρουν πού να ψάξουν: Ελληνικές θάλασσες με θησαυρούς που καταλήγουν σε πιάτα-έργα τέχνης. Από λεπτοκομμένα σασίμι που λιώνουν στο στόμα μέχρι παιχνιδιάρικα ρολά με προσωπικότητα, εδώ θα βρεις τις διευθύνσεις που ανεβάζουν τον πήχη και κάνουν το ωμό, απολαυστικό. Η λίστα που χρειάζεσαι λοιπόν για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Σούσι (International Sushi Day) αλλά και, γενικότερα, οι απαντήσεις στο καυτό ερώτημα "Πού τρώει κανείς κορυφαίο σούσι στην Αθήνα;".
Matsuhisa Athens
Η αθηναϊκή εκδοχή του κορυφαίου εστιατορικού brand στήνει μια μαγευτική βεράντα με φόντο τη θάλασσα, στη Βουλιαγμένη. Εκεί, οι λάτρεις της high-end γαστρονομίας απολαμβάνουν παγκόσμια σουξέ του Nobu αλλά και ξεχωριστές προτάσεις του Executive Chef Τόνι Βρατσάνου και του Head Chef της ζεστής κουζίνας, Θωμά Κουράκου.
Πέρα από το εμβληματικό black cod, στο κομψό αυτό περιβάλλον τιμάς και το σταθερά κορυφαίο σούσι. Το άριστα εκπαιδευμένο σέρβις, τα υψηλού επιπέδου κοκτέιλ από το "UmiBar" και η εμπλουτισμένη λίστα κρασιών σφραγίζουν την εμπειρία. Διόλου τυχαία, το "Matsuhisa Athens" είναι βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο ενώ έχει αναδειχτεί και δημοφιλέστερο fusion εστιατόριο από το κοινό στα Tasty Awards x Esquire Greece.
Ronin
Το "Ronin" σε υποδέχεται αυτό το καλοκαίρι στη θερινή βερσιόν του, απλώνοντας τραπέζια στην οροφή του The Duke Boutique Suites (Χερσώνος 8, Κολωνάκι), περιμετρικά της πισίνας. Αφού απολαύσεις σαν ορεκτικό τη φανταστική θέα της πόλης από ψηλά, θα γευθείς τις σπεσιαλιτέ του σεφ Vitharana Chandana, στις οποίες το σούσι έχει ρόλο πρωταγωνιστή.
Πολύ καλό σούσι λοιπόν σε κάθε εκδοχή, καθώς υπάρχουν κοψίματα ακριβείας σε ολόφρεσκο ψάρι (η πιστοποίηση ονομάζεται σασίμι) αλλά και αρτιότητα στο πάντοτε ευαίσθητο θέμα που ονομάζεται ρύζι. Τα δε ρολάκια είναι από τα κορυφαία της πόλης, με ολόσωστη, μεταξύ άλλων, αναλογία υλικών εντός. Εκ των άχαστων ωμών το ταρτάρ τόνου με πικάντικη miso sauce καθώς και το aji tataki με λάιμ και ginger ponzu.
Sushimou
Sushi bar σε συσκευασία τσέπης, με τραπεζάκια έξω, αλλά και 12 stools γύρω από την κεντρική μπάρα, σε ένα από τα πιο sui generis εστιατόρια της Αθήνας. Εκεί ακριβώς, στην οδό Σκούφου δηλαδή, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κινείται στη λογική ενός μενού οmakase με ελληνική πρώτη ύλη.
Το μπαρμπούνι που σερβίρεται με δύο τρόπους αποτελεί πιάτο-υπογραφή, ενώ το χέλι καψαλισμένο στο φλόγιστρο είναι λιχουδιά που εθίζει. Η δουλεμένη λίστα κρασιών ενδείκνυται για αρμονίες απροσδόκητης ευστοχίας. Βραβείο Top Notch από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων.
Bungalow 7
Βραβευμένο με Top Notch από τον κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό της χώρας, αυτόν των Χρυσών Σκούφων, το εντυπωσιακά κοσμοπολίτικο bar-restaurant του Ομίλου Παπαθεοχάρη στα Αστέρια της Γλυφάδας έχει μοδάτη αύρα και κομψό ντεκόρ. Επικεφαλής στην κουζίνα ο ταλαντούχος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης, που παρουσιάζει μια πολυσυλλεκτική κοσμοπολίτικη κάρτα με σύγχρονες προτάσεις μεγάλης δημοφιλίας, διανθισμένες συχνά με απω-ανατολίτικες πινελιές. Μεγάλη ποικιλία σε κοπές κρέατος αλλά και μια ξεχωριστή κάρτα για (έξοχο) σούσι ολοκληρώνουν την εικόνα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα φανταστικά ποτά των Βασίλης Σγουρομάλλη-Δημήτρη Καραπάνου.
Shizen Rituals
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου δεν είναι άγνωστο πρόσωπο στα της αθηναϊκής γεύσης δρώμενα, καθώς τον γνωρίσαμε σαν head chef του Matsuhisa Athens. Εδώ και λίγα χρόνια έχει ανοίξει -μαζί με τους συνεργάτες του- το δικό του εστιατόριο στα πέριξ της Πανόρμου, φυσικά με το βλέμμα στην κουζίνα της Άπω Ανατολής. Το σούσι ξεχωρίζει μεταξύ μπόλικων επιλογών και το προτείνουμε για όλους τους σωστούς λόγους.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr